FC Dordrecht heeft handen vol aan Helmond

04 april 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT -  FC Dordrecht heeft een interlandperiode achter de rug maar de ploeg van Van den Ham heeft zich niet kunnen herstellen. De Dordtenaren gingen met 0-2 onderuit.

Aanvoerder Matthew Steenvoorden stond gelijk in de basis nadat hij terug was gekeerd van drie maanden blessureleed.

Rommelige openingsfase
Het begin van de eerste helft was rommelig van beide kanten. De teams wisten in het begin niet waar het de vrije man moest vinden. Bij de Schapenkoppen was het Chacon die de bal naast het doel schoot terwijl hij alle tijd had om de bal op doel te schieten. Aan de kant van Helmond Sport was het El Allouchi die voor veel gevaar zorgde. Zijn schot vanaf links kwam op de vuisten van Te Loeke. In de tegenstoot van FC Dordrecht was Rangelo Janga die de lat raakte na een corner.

Na een half uur op de klok moest aanvoerder Steenvoorden het veld verlaten. Eerder in de wedstrijd was de net herstelde middenvelder onwel geworden. Even na de wissel van Dordt was het Van de Sande die de bal verspeelde aan Janga maar de fout van speler van Helmond Sport kon niet afgestraft worden.

Kort voor rust was er een enorme fout van De Greef die de bal naar een tegenstander speelde. Hierdoor werd Helmond aan de rechterkant gevaarlijk nadat ook Van Weerdenburg te kijk werd gezet door Kerk, Robbert te Loeke redde Dordrecht.

Snelle achterstand doet Dordt de das om
Snel in de tweede helft was het Helmond Sport die op voorsprong kwamen door een doelpunt van Markiet. Hij kwam van rechts naar binnen gedribbeld en schoof de bal langs Te Loeke. Drie minuten na de openingstreffer van de Brabanders kregen de bezoekers een strafschop nadat El Allouchi onderuit werd gehaald door Giovanni Gravenbeek. Diezelfde El Allouchi benutte de strafschop en zorgde voor de 0-2. FC Dordrecht was het spoor even bijster en probeerden zich te herpakken.

Na een uur spelen was het Van Weerdenburg aan de linkerkant die Van Wermeskerken wilde bereiken maar de speler van Dordrecht werd in de rug geduwd en kon de bal niet inschieten. Dordrecht deed er alles aan om de aansluitingstreffer te maken maar het zat ze niet mee. Het was lastig om door de verdediging van de Helmonders te komen. Vijf minuten voor tijd was het Gravenbeek die geblesseerd het veld moest ruimen. In de tweede helft wilden de Schapenkoppen meerdere malen een strafschop maar ook hier werkte de arbiter niet aan mee.

FC Dordrecht moet zich in de volgende speelronde revancheren tegen Jong PSV.

Scoreverloop
51’ 0-1 Markiet
54’ 0-2 El Allouchi (P)

Opstellingen
FC Dordrecht: Te Loeke, Gravenbeek (85’ De Bondt), De Greef, Greene, Van Weerdenburg, Steenvoorden (31’ Bijl), Van Wermeskerken, Touré (80’ Arias), Janga, Vleugels en Chacon.
Helmond Sport: Van der Steen, Markiet, Justiana, Visser, Edwards, Van de Sande, El Allouchi, De Reuver (66’ Schilders), Warmolts (82’ Verkennis), Kerk (82’ Rerimassie) en Strijbosch.

Bijzonderheden: arbiter Manschot gaf geel aan Gravenbeek, Touré en Janga (FC Dordrecht)

Tekst: Niels Beenakkers