CleanTeam houdt de Dordtse straten schoon

05 april 2016 door Eva Baars
CleanTeam houdt de Dordtse straten schoon

DORDRECHT -  Zwerfafval opruimen? In Dordrecht is het een hele gewone zaak! De Dordtse Doorpakkers, een nog steeds groeiende groep Dordtenaren, zorgen samen voor een schone stad. Niet alleen inwoners steken hun handen uit de mouwen, ook het speciale CleanTeam zet zich hier meerdere malen per week voor in.

Maak kennis met het CleanTeam
Elke maandag, woensdag en vrijdag werkt een ploeg van ongeveer 10 mensen voor het CleanTeam. Deze dames en heren prikken papier en ander afval in de wijken rondom het pand van ‘Onze Buren’ aan het Matena’s Pad in de wijk Noordflank. Deze hechte groep mensen werkt hard en bestaat uit trouwe leden. Velen maken al jaren deel uit van het team.

Vrijwillig aan de slag
In het CleanTeam werken buurtbewoners samen met cliënten van ggz-organisatie Yulius en cliënten van het Leger des Heils. De werkzaamheden gebeuren geheel op vrijwillige basis en vormen daarnaast een zinvolle invulling van de dag. Er worden nieuwe contacten gelegd en de leden van het CleanTeam hebben een gezellige tijd met elkaar. Een frisse neus halen én actief bezig zijn, doet deze harde werkers goed.

Samen sterk
Het afvalgrijpen is niet langer een individuele en onopgemerkte bezigheid maar een activiteit die als een gezamenlijke taak gezien wordt, groot effect heeft en gewaardeerd wordt. Afvalgrijpen draagt bij aan een duurzamer en leefbaarder Dordrecht. Vanuit de campagne 'n schone stad… je hebt het zelf in de hand! beloonde Duurzaamheidscentrum Weizigt het werk van het CleanTeam dan ook met een fijne sjaal om tijdens het opruimen van het zwerfvuil lekker warm te blijven.

Ook mee doen?
Het CleanTeam is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Meld je aan! Voor meer informatie over het CleanTeam en/of om je aan te melden, neem je contact op met Arja Leeuwenburgh (projectleider Onze Buren) via 06-18832335.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.