Passagepassen voor station Dordrecht

06 april 2016 door Hennie van der Zouw
Passagepassen voor station Dordrecht

DORDRECHT - Op donderdag 28 april worden op het NS station van Dordrecht de toegangspoorten in gebruik genomen. Vanaf die datum is toegang tot het station alleen mogelijk met een OV-chipkaart of met een passagepas.

Diegene die in het bezit is van een OV-chipkaart kan via de onderdoorgang van het station van de ene naar de andere kant van de stad. Wel dient de OV-chipkaart voldoende tegoed te hebben. Het instaptarief voor de poortjes van Arriva is vier euro. Voor de poortjes van de NS is dit bij een abonnement tien euro en twintig euro als iemand reist op saldo. De maximale tijd tussen de toe- en uitgang is zestig minuten. Bij het uitchecken ná een uur wordt het instaptarief afgeschreven. Dit kan wel teruggevraagd worden. Het is ook mogelijk om een passagerecht op de ov-chipkaart te laden. Dit is vooral handig wanneer iemand langer dan een uur op het station denkt te blijven. Dit passagerecht geeft eenmalig recht op in- en uitchecken op het station Dordrecht. Meer informatie is te vinden op www.ns.nl/passagepasgemeenten en op www.arriva.nl/poortjes.

Passagepas
Mensen die  geen OV-chipkaart hebben, maar wel onder het station door willen, hebben een passagepas nodig. Direct omwonenden van het centraal station in Dordrecht hebben begin april een brief gekregen met informatie over de gratis passagepas en het aanvragen daarvan. Deze pas is alleen geldig voor station Dordrecht. De pas geeft toegang tot het station, je kunt er niet mee reizen. De maximale tijd tussen de toe- en uitgang is zestig minuten. Je kunt dagelijks onbeperkt de poortjes passeren. Mensen die geen brief hebben ontvangen, maar wel een passagepas wensen, kunnen contact opnemen met NS klantenservice via telefoon 030-7515155.

Veiliger
De NS plaatst toegangspoortjes om agressie op stations en in treinen tegen te gaan. Bij NS worden incidenten met agressie voor bijna zestig procent veroorzaakt door zwartrijders. De (sociale) veiligheid in het openbaar vervoer verbetert aanzienlijk wanneer deze groep reizigers uit het openbaar vervoer wordt geweerd. Toegangspoortjes op het station zijn een effectief middel om het zwartrijden te verminderen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.