Bert Dobber wint winterschaaktitel 2016 De Klockelaer

07 april 2016 door Hennie van der Zouw
Bert Dobber wint winterschaaktitel 2016 De Klockelaer

DORDRECHT - Schaakgroep De Klockelaer beëindigde op donderdagmorgen 31 maart de wintercompetitie. Bert Dobber bleek de sterkste in een van de vier seizoenscompetities, die door Schaakgroep De Klockelaer elk jaar worden gespeeld.  En terecht: van de twaalf partijen won hij er negen, tweemaal werd het remise en slechts een partij ging verloren en dat was tegen de algemeen kampioen van 2015 Tom van Bokhoven, die deze competitie op de tweede plaats eindigde. De derde plaats werd deze keer bezet door de herfstkamioen van 2015 Mark Hopman.

Schaakgroep De Klockelaer speelt vier seizoenscompetities per jaar, die elk ongeveer 10 à 12 speelrondes duren. Aan het eind van het jaar wordt dan de algemeen kampioen bekend en worden er vele prijzen uitgedeeld. Bij Schaakgroep De Klockelaer is er naast de vier seizoenscompetities ook ruimte voor enkele feestelijke bijeenkomsten, waarbij vaak een snelschaaktoernooi, een lezing, een demonstratie of een simultaan door bekende Dordtse schakers wordt gehouden.

Schaken bij De Klockelaer kan op elke donderdagmorgen in de Tak van Poortvlietstraat in Crabbehof en is voor spelers van alle niveaus. Huisschakers kunnen zo de eerste stappen in competitieverband zetten. Clubschakers krijgen de kans extra ervaring op te doen. Iedere "oudere jongere" (m/v) kan meedoen en wie weet, krijgen deelnemers zo ook zin om bij de Dordtse schaakclubs SC Dordrecht en De Willige Dame mee te gaan doen. Wie gezellig en ontspannen in De Klockelaar wil komen schaken is van harte welkom om op donderdagmorgen 7 januari 2016 al mee te doen in de wintercompetitie. Met dat "oudere" valt het overigens wel mee: er spelen zowel veertigers als tachtigers mee in De Klockelaer. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: Ze schaken heel graag en dat is te merken aan de trouwe wekelijkse opkomst.

Informatie over schaken in De Klockelaer: Tom van Bokhoven: Telefoon 078-6172891 en www.tomsschaakboeken.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.