Winst op de Krommedijk FC Dordrecht heer en meester tegen Jong PSV

11 april 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft een mooie lente avond achter de rug. De Dordtenaren waren heer en meester op hun eigen Krommedijk. De ploeg uit Dordrecht heeft met een dikverdiende 4-0 gewonnen van Jong PSV. De laatste winst van de Schapenkoppen dateerde van 19 februari tegen MVV (1-0).

IJzersterk Dordrecht
De ploeg van Harry van den Ham hield ook tegen Jong PSV vast aan het 4-5-1 systeem. Van Wermeskerken verving Van Weerdenburg op de linksbackpositie. Na een kwartier op de klok was het eerste gevaar van de Schapenkoppen een feit. Rangelo Janga zette een aanval aan de rechterkant, waaruit de aanvaller zelf bijna tot scoren kwam op aangeven van Touré. Niet veel later was daar het doelpunt van de topscorer. Aanvoerder Steenvoorden veroverde de bal op het middenveld en ging samen de Dordtse spits op het doel af. Op wilskracht gingen zij langs hun tegenstanders en schoof Janga de bal koel in de rechterhoek langs doelman Koopmans.

FC Dordrecht was de betere van de twee teams. De Dordtenaren hadden de kansen, het balbezit en de volledige controle. Na een half uur op de Krommedijk werd Matthew Steenvoorden ordinair onderuit geschopt waarmee hij een vrije trap verdiende. Danzell Gravenberch nam deze voor zijn rekening, maar Koopmans kon deze kanonskogel, die recht op hem af kwam, tegenhouden. Dordrecht heeft in de eerste helft geen problemen gehad met Jong PSV.

Dordrecht oppermachtig
Nog geen vijf minuten gespeeld in de tweede helft en Dordrecht was al gevaarlijk. Janga ging, net als in de eerste helft, op snelheid en fysieke kracht langs zijn man en legde bal op Vleugels maar die schoot op zijn beurt de bal hard over. Even later zorgde de ingevallen Daniels meteen voor gevaar. Hij ging aan de rechterkant vliegensvlug langs Loof maar zijn voorzet kon niet tot doelpunt worden gepromoveerd.

Het sterke spel wat FC Dordrecht vertoonde in de eerste helft werd steeds moeilijker om te evenaren. Jong PSV voelde dat er iets te halen viel en zocht nadrukkelijk de aanval.

Eenmaal de wedstrijd vorderde kwamen de Schapenkoppen steeds beter in de wedstrijd. Er werden combinaties en aanvallen opgezet die uiteindelijk ook werden beloond. De ‘doelpuntenmachine van Dordt’ zorgde ruim voor het einde van de wedstrijd voor de 2-0 uit een hoekschop. De aanvaller kwam hoger dan wie dan ook en werkte de bal goed binnen. Hiermee was het Dordtse feest niet geëindigd. Glenn Bijl kwam opzetten aan de rechterkant, passeerde de verdedigers van Jong PSV en rondde uitstekend af. Hij zorgde hiermee voor de 3-0 en zijn eerste treffer voor FC Dordrecht. En als kers op de taart sloot Alvin Daniels de wedstrijd af met een solo, die hij beheerst in het doel werkte.

Na de prima overwinning maken de Schapenkoppen zich op voor het uitduel met Almere City van