AD/DD: Gezondheidsrisicos door DuPont Dordrecht ruim 36 jaar geleden al bekeken

05 maart 2016
AD/DD: Gezondheidsrisicos door DuPont Dordrecht ruim 36 jaar geleden al bekeken

DORDRECHT/SLIEDRECHT – De chemische fabriek DuPont is vandaag weer landelijk nieuws. Het AD De Dordtenaar brengt op drie landelijke pagina’s het nieuws: ,,Bij werknemers van een chemische fabriek in Dordrecht zijn decennialang extreem hoge concentraties giftig materiaal in het bloed geconstateerd. Dat blijkt uit medische onderzoeken die de Dupont-fabriek zelf liet uitvoeren.” Dat was al rond 1980.


Na de uitzending vorig jaar in EEN vandaag komt DuPont regelmatig in de landelijke aandacht, waarbij telkens de vraag wordt gesteld:  Hoe groot is de kans dat werknemers en omwonenden gezondheidsschade hebben opgelopen
Het AD De Dordtenaar schrijft over de concentraties giftig materiaal: Toxicologen noemen de bloedwaarden onverantwoord hoog. Zij vinden dat alle werknemers en oud-werknemers medisch onderzocht moeten worden, omdat er een gerede kans is dat ze gezondheidsschade hebben geleden. Dupont fabriceerde van 1967 tot 2013 Teflon, de basis voor de anti-aanbaklaag. Daarbij werd de potentieel giftige stof C8 gebruikt. Dordrecht was op wereldschaal voor het bedrijf de tweede fabriek.

Eens was Dordrecht trots op DuPont aan de Baanhoekweg op de Staart. Twintig jaar geleden begonnen de eerste kritische geluiden uit Sliedrecht te komen: Aan de andere kant van het water waar de fabriek ligt.  Het landelijke verhaal over DuPont is inmiddels door andere media opgepakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.