Arbeidsinspectie begint onderzoek bij DuPont in verband met chemische stof C8

10 maart 2016
Arbeidsinspectie begint onderzoek bij DuPont in verband met chemische stof C8

DORDRECHT -  DuPont Dordrecht blijft de opening halen van het landelijke AD. Ditmaal meldde de krant als eerste dat de Inspectie SWZ (arbeidsinspectie) een onderzoek begint bij het chemiebedrijf DuPont in Dordrecht naar het gebruik van de giftige stof C8. Die chemische stof werd jaren gebruikt bij de productie van de anti-aanbaklaag teflon.

Medewerkers zeggen dat ze door het werken met C8 ziek zijn geworden. Door onderzoek te doen bij (oud-)werknemers kan worden uitgerekend hoeveel giftige stoffen werknemers de afgelopen jaren hebben binnengekregen.

Uit eerder onderzoek door DuPont is gebleken dat bij sommige mensen de bloedwaarden zorgwekkend zijn. De uitkomst van het onderzoek was niet doorgegeven aan de Inspectie SWZ. In de ochtend journaals was Dordrecht direct al een onderwerp door het laten zien van de opening uit het AD.

Aan de NOS laat DuPont weten dat zal worden meegewerkt aan het onderzoek.

Journalist Ingrid de Groot van de Dordtse tak (De Dordtenaar) werkt in samenwerking met de landelijke nieuwsdienst van het AD aan de zogeheten DuPont zaak.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.