Beter voor Dordt kiest voor werk boven een uitkering

12 april 2016 door Hennie van der Zouw
Beter voor Dordt kiest voor werk boven een uitkering

DORDRECHT - Van Beter voor Dordt ontvingn we dit bericht: "In de Drechtsteden is er voor gekozen om mensen met een loonwaarde van onder de 50% niet naar betaald werk toe te leiden maar naar participatiebanen. Een participatiebaan is te vergelijken met een vrijwilligersplek. De keuze in de Drechtsteden is gemaakt op financiële gronden waarbij van diverse aannames wordt uitgegaan die mogelijk in de praktijk anders uitpakken.

BETER VOOR DORDT heeft altijd al gewezen op de nadelige consequenties, immers een participatiebaan betekent een uitkering in plaats van salaris, waarschijnlijk tot aan het pensioen.

BETER VOOR DORDT heeft eerder gewezen op de manier waarop Leiden hiermee omgaat.Daar worden mensen met een lage loonwaarde door een stichting in dienst genomen op tijdelijke basis. Zo ontvangen mensen salaris in plaats van een uitkering en wordt gepoogd ze in de tussentijd te bemiddelen naar werk buiten deze stichting. Ook in Capelle a/d IJssel wordt op deze manier een aantal mensen aan betaald werk geholpen.

BETER VOOR DORDT heeft portefeuillehouder Van de Burgt gevraagd om een pilot te starten in de Drechtsteden om ook hier op deze manier meer mensen naar betaald werk te krijgen.

BETER VOOR DORDT rekent erop dat de portefeuillehouder positief staat tegenover het verzoek om een pilot." Tot zover Beter voor Dordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.