Gratis afvalgrijpers ook verkrijgbaar in de wijk Staart

14 april 2016 door Eva Baars
Gratis afvalgrijpers ook verkrijgbaar in de wijk Staart

DORDRECHT -  Vanaf maandag 18 april kan iedereen die bij wil dragen aan een schoon Dordrecht ook in de wijk Staart een gratis afvalgrijper ophalen. Naast Duurzaamheidscentrum Weizigt zal ook Wijkcentrum Staart West de grijpers uit gaan geven.

Sinds hun deelname aan Dordt Schoon afgelopen maart, heeft de kinderclub van Wijkcentrum Staart West de smaak te pakken. De kinderen en hun begeleiders houden ook na de actieweek de omgeving van het wijkcentrum schoon. Een schone omgeving speelt namelijk stukken fijner! Om de bewoners van de Staart het nog een stukje gemakkelijker te maken ook bij te dragen aan een schone leefomgeving, gaat Wijkcentrum Staart West vanaf 18 april zelf ook afvalgrijpers uitgeven.
De grijpers zijn al geruime tijd verkrijgbaar bij Duurzaamheidscentrum Weizigt wat het aantal Dordtse Doorpakkers tot ruim boven de 500 heeft doen groeien. Weizigt is de initiatiefnemer van de campagne ’n schone stad… je hebt het zelf in de hand waarmee aandacht wordt gevraagd voor zwerfvuil en Dordtenaren aangespoord worden er zelf iets aan te doen.
Bij Wijkcentrum Staart West kunnen inwoner de afvalgrijper gratis afhalen maar ook lenen voor een eenmalige schoonmaakactie. Zij krijgen er dan ook een rol met speciale vuilniszakken bij. Wie de grijper wil houden, wordt gevraagd een formulier in te vullen waarop de nieuwe Dordtse Doorpakker aan kan geven waar hij/zij schoonmaakt. Deze informatie geeft Weizigt inzicht in de spreiding van de Dordtse Doorpakkers over de stad.
Wijkcentrum Staart West is gelegen aan de Maasstraat 25 en elke maandag tot donderdag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Wil jij ook het verschil maken in je eigen wijk? Haal dan een gratis afvalgrijper bij Duurzaamheidscentrum Weizigt of Wijkcentrum Staart West en wordt ook een Dordtse Doorpakker. Alle informatie over de campagne ’n schone stad… je hebt het zelf in de hand, advies en tips voor het opruimen van zwerfafval, vind je op www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.