Eerste lammetje kleinste schapenras geboren op Stadsboerderij Weizigt

15 april 2016 door Eva Baars
Eerste lammetje kleinste schapenras geboren op Stadsboerderij Weizigt

DORDRECHT - Afgelopen woensdag 13 april is op Stadsboerderij Weizigt de eerste Ouessant ooi bevallen van haar eerste lammetje

De Ouessant is het kleinste schapenras ter wereld. Het lammetje is dan ook net zo groot als een pak suiker maar al erg sterk. Het zwarte rammetje werd 's ochtends gevonden in de stal naast moeder schaap. Ze heeft de bevalling op eigen houtje gedaan!

De naam Ouessant komt van een klein eiland ten westen van Frankrijk, Île d’ Ouessant, en betekent vrij vertaald 'westerling'. Je spreekt de naam uit als oe-es-sant. De schapen worden ongeveer 45 centimeter hoog en wegen maximaal 20 kilo. Ouessanten zijn maar klein maar brengen in verhouding tot hun lichaamsgewicht veel wol op. Ze kunnen 10 tot maximaal 15 jaar oud worden en zijn hele makkelijke, rustige dieren.

Moeder en zoon hebben de eerste drie dagen met elkaar doorgebracht in de stal om aan elkaar te wennen. Voorlopig staan ze samen binnen maar als het ooi weer wordt mogen ze snel naar buiten.

Wil je ook op kraambezoek komen? De Stadsboerderij en de rest van het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt is elke dag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.