Family Learning bestaat 10 jaar

19 april 2016 door Hennie van der Zouw
Family Learning bestaat 10 jaar

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Al 10 jaar een mooie samenwerking tussen leer- en gastoudergezinnen en stagiairs van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van het Da Vinci College.

Tien jaar geleden is het erkende onderwijsleerbedrijf Family Learning opgestart. Family Learning zorgt voor leer- en gastoudergezinnen die bereid zijn energie en aandacht aan stagiairs van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn te geven, zodat zij een volwaardige stage kunnen doorlopen. Inez Hakkers, initiatiefneemster van Family Learning: “Tien jaar geleden zagen we dat er weinig mogelijkheden waren voor stagiairs om stage te lopen. Stage lopen bij een ‘echt’ bedrijf is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Het is van belang dat studenten een stageplek krijgen bij een erkend leerbedrijf, dat is essentieel voor het behalen van een diploma. Voor de studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn werd het de afgelopen jaren steeds lastiger om een geschikte stageplek te vinden. Vanuit die ontwikkelingen ben ik samen met het kenniscentrum (toen nog OVDB) gaan kijken wat voor haar studenten de mogelijkheden zijn voor het volgen van een stage. Ik heb toen Family Learning in het leven geroepen. Op die manier creëren we nieuwe en uitdagende stageplaatsen en helpen we gezinnen die extra hulp kunnen gebruiken.”

Stagiairs
Tijdens de stage leert en ontwikkelt de stagiair een beroepshouding, communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en vakkennis. Naast huishoudelijke taken, zorgt de stagiair ook voor de kinderen in het gezin en begeleidt de stagiair hen bij activiteiten. Saskia (stagiair): “Ik heb een goede band met mijn leer- en gastoudergezin. Er is veel vertrouwen en dat geeft mij ruimte om te leren en verder te ontwikkelen. Daarnaast vind ik de begeleiding heel erg fijn, met vragen kan ik altijd bij mijn begeleider terecht.” De leer- en gastoudergezinnen volgen een basistraining om de stagiair goed te kunnen begeleiden. “Na tien jaar is deze vorm van stage nog steeds een succes en helpen we zowel de stagiair als de leer- en gastoudergezinnen.”, aldus Inez.

Leer- en gastoudergezinnen worden bedankt voor hun inzet
De gezinnen die vanaf het eerste uur betrokken zijn bij Family Learning zijn in het zonnetje gezet. Als dank voor hun openheid, begeleiding en inzet ontvangen zij een voucher voor een kapper- of schoonheidsbehandeling in De Salon op het Leerpark in Dordrecht, Gorinchem en Zwijndrecht.

Mireille Boonstra (domeinleider opleidingen Helpende) sluit af met de woorden: “Heel bijzonder dat dit al tien jaar lang een succes is. Laten we daar nog minstens tien jaar aan vast plakken.” De aanwezige leer- en gastoudergezinnen zijn het daar volledig mee eens.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.