Wederom een aantal bijzondere voorstellingen bij The Movies (Filmladder week 16-2016)

13 april 2016
Wederom een aantal bijzondere voorstellingen bij The Movies (Filmladder week 16-2016)

DORDRECHT - Filmfeest voor de kinderen en hun (groot)ouders: KUNG FU PANDA 3. Nieuwe avonturen van panda Po, waarin hij van Kung Fu-leerling uitgroeit tot een meester en zijn lang vermiste vader weer terug vindt. Maar ook is er strijd tegen het kwade in de persoon van de heerser Kai. Zowel in 3D als in 2D.

DEMOLITION is de nieuwe film van succesregisseur Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Wild). Vallée weet het beste uit acteurs te halen en dit maal haalt hij dat uit Jake Gyllenhaal. Davis is een zakenbankier die zichzelf kwijt is. Na een auto-ongeluk rouwt hij nie om de dood van zijn vrou maar wordt hij boos op een niet werkende snoepmachine. Een klachtenbrief, die wordt beantwoordt door Karen, medewerkster klantenservice, brengt zijn leven in een nieuw beweging.

Prachtige zwart-wit cinema stuwt EL ABRAZO DE LA SERPENTE, één van de films die dit jaar doordrong tot de finale voor de Oscar Beste Buitenlandse Film. De film volgt de tocht door de Amazone-jungle rond 1910 van een Duitse ontdekkingsreiziger zijn gids en een lokale sjamaan op zoek naar een zeldzame geneeskrachtige plant. We beleven het verlies van natuur, natuurkennis en beschaving als gevolg van kolonisatie en zendingsdrang.

Tot slot nog 2 bijzondere voorstellingen op DINSDAG 19 APRIL. Een voorpremière van MONSIEUR CHOCOLAT met Omar Sy weer in een magnetiserende rol van de clown Chocolat, de eerste zwarte circusartiest die eind 19e eeuw het circuswezen in Frankrijk vernieuwde.

En een Ladies-Only benefietvoorstelling voor een scholingsproject voor Syrische vluchtelingen in Turkije. MUSTANG is een aangrijpende en innemende film over 5 zussen, die op het Turkse platteland zich proberen te ontworstelen aan de beknottende opvattingen en tradities. Georganiseerd door het vrouwennetwerk der Soroptimisten Dordrecht & Gorinchem. Inloop vanaf 19:30 uur.

In het CineFiliaal op wo 20/4 KOLLEKTIVET, de nieuwe film van de Deense meester van het psychologische drama Thomas Vinterberg (Festen, Jagten). Dit maal een onthullend portret van het menselijk samen zijn in een commune in de jaren 70. Aanvang 20:30 uur

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.