Dordtse scholieren strijden om plaats in Olympic Moves The School Final

08 april 2015
Dordtse scholieren strijden om plaats in Olympic Moves The School Final

DORDRECHT - Op vrijdag 10 april is Dordrecht het strijdtoneel van een van de regionale finales van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Ruim 1250 sportende scholieren van 30 scholen uit het voortgezet onderwijs in Dordrecht en omstreken strijden om een felbegeerde plek in de landelijke ‘School Final’ op 5 juni in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dordrecht is voor de eerste keer gastheer van één van de regionale finales van Olympic Moves, de schoolsportcompetitie waar landelijk zo’n 150.000 scholieren in vijftien sporten aan meedoen.

Inspiratiesessie
Nieuw bij de regiofinale in Dordrecht is een speciale bijeenkomst met afgevaardigden uit onderwijs, sportwereld en politiek. In een inspiratiesessie gaan Paul Rosenmöller (voorzitter stichting Jongeren op Gezond Gewicht) en Johan Wakkie (voormalig directeur hockeybond) in gesprek over het belang van beweging onder jongeren in het voortgezet onderwijs. Daarnaast wordt besproken hoe lokaal beter samengewerkt kan worden aan een gezonde school voor nu en in de toekomst. Want door te sporten wordt je niet alleen fysiek sterker. Bewezen is dat hierdoor ook de schoolprestaties verbeteren. Daarnaast worden scholieren ook op sociaal vlak gestimuleerd, door bijvoorbeeld lid te worden van een sportvereniging of mee te doen aan een teamsport.  De partners van Olympic Moves willen met deze inspiratiesessie meer aandacht vragen voor het belang van voldoende bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl.

Programma:
De dag begint met een spectaculaire opening om 9.00 uur op sportpark Schenkeldijk, met o.a. Dennis Weening (presentator van So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson) en dansers van het EK HipHop. Wethouder Sport, R.E.C. (Rinette) Reynvaan, zal samen met Paul Rosenmöller en Johan Wakkie het startschot geven van de regionale finale.

Tijdens het sporten vindt de inspiratiesessie plaats met schoolbesturen, schooldirecties en sectiehoofden bewegingsonderwijs. De sporten en de inspiratiesessie vinden allemaal plaats op sportpark Schenkeldijk 1 te Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.