Grootste schoolsportcompetitie van Nederland brengt leerlingen in de regio Dordrecht in beweging

20 april 2016 door Hennie van der Zouw
Grootste schoolsportcompetitie van Nederland brengt leerlingen in de regio Dordrecht in beweging

DRECHTSTEDEN - In Dordrecht zijn dinsdag 19 april ruim 1.600 leerlingen van maar liefst 25 middelbare scholen de strijd met elkaar aangegaan in de sporten voetbal, hockey, volleybal, korfbal en tennis. De winnende teams mogen op 10 juni 2016 naar de landelijke finale - Olympic Moves The School Final - die in en om het Olympisch Stadion in Amsterdam plaatsvindt.

Voor het tweede jaar op rij was Dordrecht ‘hosting city’ van één van de in totaal tien grote regionale finales van Olympic Moves. Aan deze succesvolle tweede editie deden meer dan 800 Dordtse jongeren mee, dat is zeker de helft meer dan in 2015. “Gemeente Dordrecht gelooft in de meerwaarde van Olympic Moves”, vertelt Patrick van der Zouwen van Sportbedrijf Dordrecht. “Door jaarlijks de regionale finale te organiseren, wil Dordtsport een bijdrage leveren aan een gezondere regio, talentontwikkeling en tegengaan van sportuitval onder jongeren.”

Tijdens de opening gisterochtend op Sportpark Schenkeldijk werd groots uitgepakt; JayJay Boske, populair onder jongeren, presenteerde het spektakel en Reemz - bekend van de Freestyle Games 2015 - verzorgde een spectaculair optreden. Vervolgens werd er in de sporten voetbal, hockey, tennis, volleybal en korfbal gestreden voor het regionale kampioenschap en een plek in de landelijke finale: Olympic Moves The School Final. De organisatie kijkt terug op een sportieve en succesvolle dag, waarin de scholen uit Dordrecht ook nog eens in de prijzen vielen en zich mogen opmaken voor de landelijke finale op vrijdag 10 juni in Amsterdam.

Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. Het doel van Olympic Moves is om deze uitval te verminderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving opnieuw kennis te laten maken met verschillende sporten. Zij beleven plezier in het samen bewegen, sluiten nieuwe vriendschappen en raken geïnspireerd om te blijven sporten. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan jaarlijks meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen aan deelnemen, dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland.

Olympic Moves is een initiatief van de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis.

Fotobijschrift Foto 1: Reemz, Reamy Abd el Salam, geeft een show tijdens de opening van de Olympic Moves regionale finale Dordrecht
Fotobijschrift Foto 2: Scholieren strijden in Dordrecht voor een plek in Olympic Moves The School Final, op vrijdag 10 juni in Amsterdam, in het onderdeel korfbal

Fotocredits: Sportbedrijf Dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.