Hoort, zegt het voort: ‘Bavinck doet Dordrecht’

20 april 2016 door Hennie van der Zouw
Hoort, zegt het voort: ‘Bavinck doet Dordrecht’

DORDRECHT - De Dr.H. Bavinckschool zit midden in een traject om Kunst-en Cultuurschool te worden. Na een grote tentoonstelling over Dordrecht treden alle 350 kinderen van de Bavinck en de bijbehorende Leonardoschool op tijdens de gloednieuwe voorstelling: ‘Bavinck doet Dord…recht’ op 26 april in Schouwburg Kunstmin.

Het verhaal gaat over het lammetje Bavinck (‘zeg maar Baaf) dat zich afvraagt waar hij thuishoort. Kennelijk moet hij naar Dordrecht omdat daar ‘echte’ Schapenkoppen wonen. Dat valt nog niet mee want hoe komt hij daar? Tijdens de voorstelling zien we Baaf groeien naar volwassen schaap en maakt hij op allerlei manieren kennis met onze bijzondere stad.

Waar en bij wie is hij welkom? Bij de beren van de kelder in de Gravenstraat, bij de Giraf of bij de bevers in de Biesbosch? En moet je eigenlijk wel een schaap zijn om bij de Schapenkoppen te mogen horen? Er wordt toneelgespeeld, gedanst en gezongen, er worden foto’s en filmpjes vertoond en er worden bijzondere rollen gespeeld door Baaf, de Vogelverschrikker en Stadsomroeper Ed. Muziekgroep Dichterbij verzorgt de live begeleiding. ‘Hoort, zegt het voort…!’ Wethouder E. van de Burgt zal de voorstelling bijwonen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.