Veel ideeen voor Beeldenstroom-Woordenstorm

20 april 2016 door Hennie van der Zouw
Veel ideeen voor Beeldenstroom-Woordenstorm

DORDRECHT - Gemeente kent 20 voorstellen subsidie toe. Tientallen Dordtse organisaties, kunstenaars en organisatoren hebben ideeën ingediend voor het project Beeldenstroom-Woordenstorm. Onder die noemer geeft Dordrecht dit jaar aandacht aan de beeldenstorm die 450 jaar geleden plaatsvond. De gemeente kent aan 20 voorstellen subsidie toe, variërend van kleinschalige projecten tot festivals. Het accent ligt op de verhouding tussen beeld en woord, en er is veel aandacht voor jongeren. In totaal is voor € 270.600 aan subsidie toegekend, er was maximaal € 300.000 beschikbaar.

Wethouder Piet Sleeking van cultuur is aangenaam verrast door de veelheid van ideeën. ,,Met dit soort projecten boor je veel creativiteit aan. Het wordt een heel gevarieerd programma. Ik vind het vooral mooi dat er zoveel samenwerking is gezocht, van culturele instellingen met elkaar, maar ook met andere partners in de stad zoals scholen, ondernemers, kerken en andere organisaties." Sleeking dankt het Stedelijk Platform en intendant Han Bakker die een advies hebben uitgebracht over alle subsidie-aanvragen. ,,Een lastige klus, omdat er zoveel interessante ideeën waren. Maar ze voldeden niet allemaal aan de criteria en soms was er twijfel over de begroting of de kwaliteit van de uitvoering."

Mijlpalen
Beeldenstroom-Woordenstorm vindt plaats in de maanden september-november. Het is één van de mijlpalen die de gemeente Dordrecht heeft benoemd. De eerste was 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden (2014), later volgt nog de 400 jaar Dordtse synode (2018-2019). De grootste mijlpaal wordt de viering van 800 jaar stadsrechten in 2020.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.