Verzoek PvdA voor statenenquete DuPont/Chemours afgewezen

21 april 2016 door Hennie van der Zouw
Verzoek PvdA voor statenenquete DuPont/Chemours afgewezen

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Tijdens de interpellatie over DuPont/Chemours heeft de PvdA aangedrongen op een statenenquête naar de vergunningverlening aan dit chemiebedrijf. De PvdA vind dit een passende actie omdat Gedeputeerde Staten nog steeds niet weet voor welke stoffen DuPont/Chemours een lozingsvergunning heeft gehad en op dit moment heeft. Ook inspectierapporten bleken niet beschikbaar te zijn.

Woordvoerder Willem Minderhout: ‘De PvdA weet niet of het onwil, onmacht of onkunde is, maar vindt dit onvermogen in ieder geval zeer teleurstellend. Niet alleen wij, ook de gemeente Sliedrecht heeft al weken geleden verzocht om deze informatie. De provincie zou deze als vergunningverlenende instantie zo op tafel moeten kunnen leggen om volledige openheid van zaken te geven’. Helaas steunde een meerderheid van de Staten het voorstel voor een statenenquête niet.

De PvdA had tevens voorgesteld dat de provincie bloedonderzoek zou vergoeden voor omwonenden van DuPont/Chemours, die zich naar aanleiding van de emissie van PFOA zorgen maken over hun gezondheid. Veel omwonenden laten op eigen kosten bloedonderzoek doen. Minderhout: De kosten van een bloedonderzoek bedragen 86 euro. Veel mensen kunnen dat bedrag niet een twee drie opbrengen. Wij vinden het belangrijk dat voor iedereen die zich zorgen maakt een bloedonderzoek bereikbaar is’. Hoewel dit door de voltallige oppositie werd gesteund, kreeg het voorstel geen meerderheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.