Beter Voor Dordt stelt vragen over Park Merwestein

19 april 2016
Beter Voor Dordt stelt vragen over Park Merwestein

DORDRECHT - Beter Voor Dordt is verrast door de berichtgeving over Park Merwestein. De commotie gaat met name over het gebouw ‘het Werfje’, het karakteristieke gemeentemonument uit 1947 dat vlakbij de ingang aan het Berckepad staat. Het gebouw wordt nu door Stadsbeheer gebruikt, maar de gemeente zou plannen hebben om het gebouw af te stoten in verband met bezuinigingen. Door het afstoten van het Werfje zouden de grenzen van het park mogelijk verschuiven.

De partij met de grootste fractie in de gemeenteraad van Dordrecht liet dit in een persbericht weten.

BVD merkt daarin verder op: Park Merwestein is een gemeentelijk monument en wat Beter Voor Dordt betreft kan er geen sprake zijn van aantasting van de grenzen van dit ruim 130 jaar oude park. Tijdens de vergadering van de commissie Fysieke Leefomgeving op dinsdag 19 april zal de wethouder dan ook gevraagd worden om opheldering.

Daarnaast maakt Beter Voor Dordt zich zorgen over de onderhoudsstatus en zullen we de wethouder vragen om te garanderen dat de huidige onderhoudsstatus behouden blijft.

Beter Voor Dordt hoopt dat de antwoorden geruststelling zullen bieden aan allen die zich zorgen maken over Park Merwestein.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.