Waterschap Hollandse Delta wil eerder uitgebreider onderzoek naar toekomstige oplossing in de Nieuwe Waterweg

22 april 2016 door Hennie van der Zouw
Waterschap Hollandse Delta wil eerder uitgebreider onderzoek naar toekomstige oplossing in de Nieuwe Waterweg

DORDRECHT -  Waterschap Hollandse Delta stuurt vandaag, vrijdag 22 april een brief aan de Tweede Kamer waarin wordt gevraagd om op korte termijn een uitgebreider onderzoek te starten naar de verschillende effecten van het plan Sluizen Nieuwe Waterweg en het Voorkeursalternatief van het Deltaprogramma op de waterveiligheid en zoetwatervoorziening in Zuid-Holland.

Op dit moment zijn er grote onzekerheden in beide plannen en dus ook over de kosten en baten bij het waterschap. Dit is voor de Verenigde Vergadering (het bestuur) van Hollandse Delta aanleiding geweest voor een motie, die verzoekt om dit onderzoek naar voren te trekken, zodat er eerder duidelijkheid komt. Een verder onderzoek naar de verschillende effecten moeten niet wachten tot de vervanging van de Maeslantkering (volgens planvorming start in 2040) maar moet afgestemd worden met de toetsing aan de nieuwe waterveiligheidsnormen in 2023.

Het waterschap wil een goede en verantwoorde afweging maken welke maatregelen noodzakelijk zijn om een optimale waterveiligheid en zoetwatervoorziening in de toekomst te borgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.