Gat in Visbrug blijft in Dordrecht na vaartocht van politici omstreden

24 april 2016
Gat in Visbrug blijft in Dordrecht na vaartocht van politici omstreden

DORDRECHT -  Vanaf het water van de Voorstraatshaven hebben gemeenteraadsleden van Dordrecht gekeken naar plannen voor de omgeving Visbrug. Vooral het creatieve idee om een gat te maken in de brug om het vernieuwend en aantrekkelijk te maken, kreeg de aandacht. De meningen daarover zijn in de politiek en in de stad op zijn minst verdeeld.

De vaartocht was opgezet door Dries Schilten van Centra Ville, die het gat in het geheel onnodig vindt. Hij treedt ook op de boot als gids op. Fokko van der Straaten filmde het voor RTV Dordrecht. AD De Dordtenaar was ook aan boord. Volgens Schilten is het een onmogelijk plan dat voor de Visbrug is bedacht. Hij las het trouwens in de krant en is daarover nog steeds verbaasd als directe belanghebbende met een zaak met terras aan de Visbrug.

De PvdA reageerde na de vaartocht op de eigen webssite ook negatief op het idee op de volgende wijze:

PVDA: GAT IN BRUG ONMOGELIJK - maak opstapplaats(en) langs de Voorstraathaven

er vanaf de Visbrug geen zicht op wat er zich onder de brug afspeelt zodat het er onveilig is en overlast kan geven.

Dries liet ons zien waar de trap naar het water wel kan, nl. achter de Loempiakraam aan de zijkant van de Visbrug. Daar is al een stenen trap, die kun je dan uitbreiden en verfraaien en daarbij een steiger voor bootjes aanleggen.

De boot ging verder door de Voorstraathaven. Aan de kanten zijn er diverse stenen trappen naar het water. Daar kun je ook kleine steigers aanleggen, zodat je op meerdere plaatsen aan de Voorstraat met je bootje kunt aanleggen en de Voorstraat kunt opgaan. Ook bijvoorbeeld bij de Grote Kerk en aan de andere kant van de Voorstraat kun je opstapplaatsen maken.
Zo wordt de Voorstraat dan weer een levendige winkelstraat.

Want een levendige binnenstad, daar is het allemaal om begonnen.


Dus geen Gat, maar een opstapplaats met steiger aan de zijkant van de Visbrug, met eventueel meerdere opstapplaatsen voor bootjes langs de hele Voorstraathaven.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.