Werkeloos? Snel vrijwilligerswerk?

25 april 2016 door Hennie van der Zouw
Werkeloos? Snel vrijwilligerswerk?

DRECHTSTEDEN - Op vrijdag 29 april 2016 organiseert Vrijwilligershuis Drechtsteden weer een ‘Ontmoetingsochtend voor Vrijwilligers’ in het pand op de Spuiweg 93 te Dordrecht. Op deze ochtenden is iedereen welkom die zich op wat voor manier dan ook vrijwillig inzet in de Drechtsteden. Voor een kopje koffie of thee, een praatje of een serieus gesprek; kom eens langs.

Thema Werkeloosheid & Vrijwilligerswerk
Samen met de gastvrouw en een medewerkster van het Vrijwilligershuis kunnen de vrijwilligers op 29 april dit thema bespreken. Voor sommige mensen die hun baan hebben verloren, is vrijwilligerswerk een uitkomst. Lekker onder de mensen blijven, actief zijn, niet verkommeren achter de geraniums. Maar wat als dat niet zo werkt? Kan men dan rekenen op begrip in de omgeving, hoe reageert de Sociale Dienst? Is er tijd om op adem te komen, afscheid te nemen van het beeld van zichzelf als werkende, te wennen aan een baanloos bestaan?

De ontmoetingsochtend wordt aan het einde van iedere maand georganiseerd. Het eerste uur is bestemd om elkaar informeel te ontmoeten; vanaf half elf wordt een thema besproken.

Wanneer
De ochtenden starten om 09.30 uur en zijn om 11.30 uur afgelopen. Een medewerker van het Vrijwilligershuis en een vrijwillige gastvrouw zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en het gesprek te leiden. Deze ochtenden vinden plaats bij het Vrijwilligershuis Drechtsteden, Spuiweg 93 in Dordrecht. Voor meer informatie kan men terecht op de website: www.vrijwilligershuisdrechtsteden.nl of bellen via telefoonnummer 078 2000223.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.