NOS: ,,Directeur Trivire in Dordrecht wordt betaald boven Balkenendenorm"

26 september 2012

DORDRECHT – Volgens informatie op de website van NOS.nl zat de directeur van de woningcorporatie Trivire in Dordrecht in 2010 boven de zogeheten Balkendenorm.  Dat platform was toen 188.000 bruto. De NOS meldt dat er 201.000,- werd betaald.

Veertig procent van de directeuren binnen woningcorperaties zit boven de zelfgemaakte afspraken.

Meer gegevens zijn te raadplegen via de NOS. Minister Spies heeft aangekondigd met voorstellen te komen om te hoge inkomens aan te pakken. Vooral bij kleine woningvereniging zijn, volgens haar, de salarissen in een aantal gevallen onredelijk hoog. De NOS biedt de cijfers. In de top 10 van groot verdieners worden geen plaatsen in Zuid-Holland-zuid genoemd. Via de website kan een ieder kijken wat wordt verteld bij de wooncorperatie om de hoek. Meer info van de NOS:

 

De NOS heeft deze lijst opgesteld aan de hand van geanonimiseerde salarisgegevens die het ministerie van Binnenlandse Zaken op ons verzoek heeft verstrekt en andere openbare documenten. Ze zijn van toepassing op 2010. Bij verschillende corporaties werken inmiddels andere directeuren of directeur-bestuurders die wellicht een ander – soms lager - salaris hebben.

De Sectorbrede Beloningscode Bestuurders Woningcorporaties geldt sinds juli 2010. Volgens deze code mag de bezoldiging van nieuwe bestuurders voortaan maximaal 188.000 euro bedragen. Dat bedrag is gekoppeld aan de omvang van de corporatie. De code heeft geen betrekking op arbeidscontracten die vòòr deze datum in zijn gegaan.

Als de Eerste Kamer daarmee instemt, gaat vanaf 1 januari 2013 de Wet Normering Topinkomens in voor topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector, waaronder ook de woningcorporaties vallen. Dan geldt een beloningsmaximum van ruim 223.000 euro.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.