Popronde maakt selectie 2016 bekend

03 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Popronde maakt selectie 2016 bekend

DORDRECHT - De Popronde heeft maandag 2 mei haar volledige selectie voor de editie van 2016 bekendgemaakt. Uit een recordaantal inschrijvingen zijn 138 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 15 september zullen meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland, dat ook nog eens 4 nieuwe steden toevoegt aan het tourschema.

138 zijn het er, de bands, acts en artiesten die geselecteerd zijn voor Popronde 2016. Uit meer dan 1300 aanmeldingen werden zij door een uit 94 personen bestaande selectiecommissie uitverkoren om vanaf 15 september door het hele land te touren.  Een vreemd aantal, 138, Chris Moorman legt uit: ‘Er zaten zoveel goede acts tussen de aanmeldingen dat we besloten hebben niet star vast te willen houden aan een vast getal, maar dat we de kwaliteit van de aanmeldingen het aantal geselecteerde acts wilden laten bepalen.’

Lokale scene goed vertegenwoordigd.
Ook Dordrecht is dit jaar weer vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. WELLS is uit een recordaantal aanmeldingen geselecteerd om mee te touren, en de rest van het land te veroveren dit najaar.

De bands en artiesten die zijn geselecteerd voor Popronde 2016 zijn…
45Acidbabies, A Brighter Light, A Fugitive, Aapnootmies, Abdomen, AKA Block, Albatre, Ann White, Avi On Fire, Backgammon, Baptist, Bartek, Batobe, Belle of Louisville, bFake, Big Hare, Blupaint, Bounty Island, Cookachoo, Crazy Cult Roadshow, Creepy Karpis, Cynbel, D-Luzion, Daimy Lotus, David Benjamin, De Dood, Démira, Disci X Lerrie, Droppings, Dusty, Ego Dreams, Electric Company, Far I, For Blood And Vengeance, Glice, GOLD, Grenadeers, Haas, Hans Hannemann, Het Universumpje, HØUND, Illusionless, Insayno, Jasper Schalks, Jeangu Macrooy, Jo Goes Hunting, Jo Marches, Judy Blank, Karawane, Karel J. Schepers, KIEFF, Kizzy, Kruidkoek, Kynarian, La Corneille, Le Seton, Liquid Sun Orchestra, Magnetic Spacemen, Marle Thomson, Marten Fisher, Martha Jane & The Talisman, Matt Winson, Merlijn Nash, Mevrouw Tamara, Mihael Hrustelj Trio, Mitch Rivers, Money & The Man, Mooon, Mountain States, Nachtschade, Nairobi Golf Kid, Nana Adjoa, NankoSoul, Nghtshft, NNENN, OBESE, Oh Thunder, Orange Maplewood, Palmsy, PEER, Phrame, Pitou, Potman Jr., PYN, Radio Eliza, Rilan, Robin Borneman, Roelie Vuitton, Roots Rising, Rosemary & Garlic, Ruud Fieten, Sascha Elisah, Silent War, Single Pilot, Sofie Winterson, Southbound, Squirrel, St. Solaire, Stahlr, Standup '69, Statesmen, Stillmode, Stoka Ensemble, Stoomboot, Storksky, Stuart Mavis, The Apologist, The Badger and the Bass, The Day, The Fire Harvest, The Flipside Paradox VOL. I, The Future's Dust, The Grand East, The High Weeds, The Motto, The Overslept, The Rising Sun, The Royal Engineers, The Stangs, The Wanderer, The Yukon Club, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Tim Dawn, Tolls, Torii, Tosk, Tsar Bompa, Undawn, Venus Tropicaux, Victim Victim, View for a Day, Vikings in Tibet, Vreemde Vogels, WELLS, Willem Wits, Woof! Woof! Ridicule, X-enia, Yokocola.

Popronde Dordrecht op zaterdag 22 oktober
Op zaterdag 22 oktober strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Dordrecht. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Dordrecht komen, en zo in de voetsporen treden van Kensington/Dotan/DeStaat/Blaudzun/TheBrahms/Haevn/Rondé etc.. die in het verleden ook op de Popronde stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.

De selectiecommissie:
De acts die mee mogen touren met de Popronde worden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. In 2016 werd deze commissie uitgebreid naar 94 leden, onder wie 3FM DJ’s Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman, producer Perquisite,  Hanna Vink van De Wereld Draait Door en. Oerol-programmeur Peter Dijkstra. Alle leden van de selectiecommissie zijn te vinden op www.popronde.nl/selectiecommissie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.