Dordrecht opnieuw start en finish van sponsortocht rond Nederland

04 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Dordrecht opnieuw start en finish van sponsortocht rond Nederland

DORDRECHT -  Bijna driehonderd wielrenners fietsen in juni heel Nederland rond tijdens de vijfde editie van Cycle for Hope. In slechts twee dagen tijd leggen ze de 1200 kilometer af, in estafettevorm. Met deze sportieve uitdaging halen de fietsers geld op voor Stichting De Hoop, die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. De estafette teams vertrekken op 23 juni uit Dordrecht en komen 48 uur later over de finish op Dorp De Hoop.

Het Rondje Nederland draagt als motto: jouw afzien is omzien naar anderen. “Zo wordt dit evenement zeker ervaren”, aldus Maarten Ouweneel, teamleider van Cycle for Hope. “Je moet het maar kunnen; dag en nacht fietsen en je grenzen verleggen met pittige afstanden. Wat je dan overeind houdt, is de gedachte aan de mensen waarvoor je rijdt.”

Afzien
Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen, om los te komen van verslaving of psychische problemen. Cycle for Hope ondersteunt dit werk, dat op verschillende locaties in heel Nederland plaatsvindt.

Finish op de open dag
Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op zaterdag 25 juni. De Cycle for Hope finish is de afsluiter van de open dag bij Stichting De Hoop (Provincialeweg 70). De teams komen vanaf 16:15 binnen.

Cycle for Hope
Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Voor wie de uitdaging te groot vindt, is er op 25 juni ook de Toertocht, met afstanden van 40 tot 200 kilometer in omgeving Dordrecht. Inschrijven is nog steeds mogelijk via www.cycleforhope.nl. Ook de inschrijving van de MTB-Marathon op 11 en 12 november is sinds kort geopend.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.