Drie aanhoudingen bij Dordtse kermis

07 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Drie aanhoudingen bij Dordtse kermis

DORDRECHT - De politie heeft drie aanhoudingen verricht bij de kermis op het Van Eesterenplein. Dat gebeurde op donderdagavond 5 mei 2016. Bij de politie kam een melding van een vechtpartij. Agenten hielden drie personen aan. Het ging om een 18-jarige jongen en een 39-jarige man die agenten bedreigden. Voor mishandeling hielden politiemensen nog een 41-jarige man aan.

Op het moment dat de politie bij de kermis kwam werd er niet meer gevochten op de kermis. Er liepen wel groepjes jongeren verspreid door de wijk. De melder vertelde dat er een vechtpartij was geweest tussen twee groepen jongeren waarbij over en weer klappen zouden zijn gevallen. Na de melding verzamelde zich een grote groep jongeren op de kermis. Steeds meer jongeren gingen zich met de zaak bemoeien.

Een man maakte slaande bewegingen naar de bestuurder van een personenauto. De politie hield deze man aan waarbij deze verdachte een politieambtenaar een trap in zijn buik gaf. Een andere man bemoeide zich met de aanhouding van zijn oom en bedreigde een agent. Ook hij werd aangehouden evenals een derde. Doordat omstanders zich weer met de aanhoudingen bemoeiden moesten agenten hun wapenstok gebruiken. Tijdens het incident gooide een man op een donkere scooter een hamer tegen een politievoertuig. Ook gooide iemand stenen naar een auto.

Door omstanders zouden er filmpjes en/of foto’s zijn gemaakt. Voor het onderzoek zou het waardevol zijn als u die deelt met ons. Heb je beelden hiervan, stuur deze dan  door via www.politie.nl\tipformulier.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.