Directeur-hoofdredacteur Arjan Verwoerd verlaat RTV Dordrecht

10 maart 2016
Directeur-hoofdredacteur Arjan Verwoerd verlaat RTV Dordrecht

DORDRECHT - Directeur/hoofdredacteur Arjan Vervoerd van RTV Dordrecht gaat op 1 mei fulltime aan de slag bij de Hefgroep in Rotterdam. Hij verlaat na twee jaar RTV Dordrecht, waar hij drie dagen in de week werkt, om zich volledig te richten op een nieuw project bij zijn andere werkgever. Het bestuur betreurt het vertrek van Verwoerd. “Wij laten hem node gaan, maar begrijpen zijn keuze”, aldus voorzitter Cees den Bakker van RTV Dordrecht.

Arjan Verwoerd werd in 2014 benoemd tot directeur/hoofdredacteur, in een periode waarin RTV Dordrecht te maken kreeg met belangrijke veranderingen. Het belangrijkste was om de complete organisatie te verhuizen naar het Leerpark, vanaf de oude studio aan de Spuiweg. Daarnaast werden tevens nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan met het DaVinci College en RTV Rijnmond.

“Arjan Verwoerd heeft uitstekend werk verricht. We zijn hem daarvoor zeer erkentelijk”, aldus voorzitter Cees den Bakker. “Het was geen sinecure om de organisatie te verhuizen en de oude situatie weer in de oorspronkelijke staat te brengen. Inmiddels is onze omroep een voorbeeld voor Nederland en daar mag Arjan Verwoerd trots op zijn.”

Verwoerd zelf vertrekt met gemengde gevoelens. “Enerzijds geeft het rust om niet meer voor twee werkgevers te hoeven werken en heen en weer te pendelen tussen Dordrecht en Rotterdam. Anderzijds is de timing wellicht ongelukkig, omdat de omroep in een belangrijk veranderingsproces verkeert.”

De medewerkers en vrijwilligers zijn vandaag ingelicht over het vertrek van Arjan Verwoerd bij RTV Dordrecht. Het bestuur zal binnenkort een profielschets vaststellen en een vacature openstellen. “We hebben een directeur/hoofdredacteur hard nodig om vernieuwingen door te zetten. We zoeken een duizendpoot, die kan managen, veranderen en journalistieke inbreng heeft.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.