Voorzitter RTV Dordrecht Cees den Bakker legt per direct functie neer

04 mei 2016
Voorzitter RTV Dordrecht Cees den Bakker legt per direct functie neer

DORDRECHT -  Voorzitter Cees den Bakker van RTV Dordrecht heeft zijn functie neergelegd. Hij kan zijn taak niet langer combineren met andere werkzaamheden.

Den Bakker is enige tijd geleden gestart met zijn eigen bedrijf Pressaffairs waarmee hij bedrijven, instellingen en overheden adviseert in hun mediabeleid. Door af te treden bij de lokale omroep wil hij voorkomen dat de schijn van belangenverstrengeling kan worden gewekt.

Vice-voorzitter René Portielje neemt de voorzitterstaak van Den Bakker over bij RTV Dordrecht.

In Dordrecht groeit steun voor het idee om een media debat of symposium te organiseren. Landelijk ligt er ook een beleidsstuk klaar, op tafel bij locale omroepen, om te komen tot een regio omroep ook in de Drechtsteden. Radiomaker Ben Corino is één van de gangmakers achter een symposium. D66 heeft het college ook al vragen gesteld om de positie van de gemeente te bepalen.

Den Bakker staat nu aan de zijlijn.

Hij begon in Dordrecht als journalist, werkte voor RTV Rijnmond en was ook voorlichter bij Siemens. Thans heeft hij een eigen bedrijf. Zijn bekendheid als voorzitter van RTV Dordrecht - mede door allerlei media aandacht - zit hem nu in de weg. Zo staat het ook in de verklaring rond zijn aftreden.

Of zijn vertrek zal betekenen dat RTV Dordrecht wel of niet een TV-zender in de lucht zal houden, is onbekend. Voorlopig gaat de sollicitatieprocedure door om een nieuwe hoofdredacteur/directeur te vinden.

(info van de site van Den Bakker)

Cees den Bakker

Als persstrateeg heb ik jarenlange ervaring met complexe woordvoering, zowel bij overheid als bij een multinationale onderneming. Ik sta stevig in mijn schoenen, kan onder grote druk werken en weet bij crises het hoofd koel te houden. Ik zie kansen en bedreigingen aankomen en kan deze benutten en beheersen.

Journalist is lange tijd mijn vak geweest. Vele jaren was ik freelance journalist voor landelijke en regionale kranten. Van 1995-2000 was ik verslaggever en adjunct-hoofredacteur bij RTV Rijnmond en chef Haagse redactie bij Omroep West.

Boardrooms zijn voor mij vertrouwd terrein. Ik heb de afgelopen jaren de top van de Nederlandse politie geadviseerd, maar ook CEO's en het topmanagement van Siemens Nederland. Bij Siemens heb ik ook regelmatig internationaal geopereerd.

Via proactiviteit en met een breed netwerk in de media ben ik in staat om boodschappen op de juiste plaats weg te zetten, waarbij social media voor mij geen geheimen kennen.

U kunt mijn CV hier op LinkedIn lezen.

Hieronder een presentatie van Press Affairs. Wilt u dit ook voor uw website? Neem dan contact op. Press Affairs verzorgt de complete productie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.