Marco van Idordt: RTV Dordrecht is een zinkend schip

12 mei 2016
Marco van Idordt: RTV Dordrecht is een zinkend schip

DORDRECHT – Marco van Schaardenburg, grondlegger van iDordt.nl, reageert op de discussie rond RTV Dordrecht. Eens wilde iDordt zelf de zendmachtiging aanvragen en later kwam er een samenwerking, totdat...

Marco schrijft: "RTV Dordrecht dacht het zonder iDordt beter te kunnen doen, maar sinds de scheiding dobberen ze koersloos rond. In de vijf maanden dat RTV Dordrecht het zonder iDordt moet doen is de directeur en de bestuursvoorzitter opgestapt, stoppen ze met televisieuitzendingen en gooien ze één van de bestlopende radioprogramma’s van zender.
Het stoppen met televisie maken is een oud plan van iDordt, maar werd destijds verworpen door het bestuur omdat in strijd met wetgeving zou zijn.  Ik weet niet welke wetgeving is veranderd waardoor een lokale omroep nu opeens geen televisie hoeft te maken. Opmerkelijk.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Via Cultura per direct niet meer op de zender mag. Via Cultura heeft misschien wel 30 luisteraars en is, samen met studio de Witt, het beste beluisterde radioprogramma in de lokale ether van Dordrecht. Onbegrijpelijk.

Met de bezuinigingen voor de deur moeten alle hens aan dek. Ik vind het een twijfelachtige keuze om schoon schip te maken als je dreigt ten onder te gaan. Zeker als het gaat om succesvolle programmaonderdelen. Als tegelijkertijd de ratten het zinkende schip verlaten blijft er weinig meer over om de zendmachtiging volgend jaar succesvol te claimen. Jammer".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.