FNV vraagt gemeenteraad om subsidie Rechtswinkel te handhaven

25 mei 2016 door Hennie van der Zouw
FNV vraagt gemeenteraad om subsidie Rechtswinkel te handhaven

DORDRECHT - Lokaal FNV Sociaal Beleid drechtsteden heeft een brief aan de gemeenteraad van Dordrecht geschreven naar aanleiding van de berichten dat de subsidie aan de Rechtswinkel (Torenstraat 138) gestopt gaat worden. Deze rechtswinkel verleent gratis juridische advies aan mensen die die hulp anders niet kunnen krijgen, waardoor zij altijd het onderspit zullen delven bij conflicten met instanties en overheden.

Bezorgd heeft de FNV dan ook kennis genomen van dit besluit om de subsidie aan de Rechtswinkel/Bureau voor Rechtshulp Dordrecht vanaf 2017 te beëindigen. Dit besluit treft met name de minst financieel draagkrachtigen onevenredig zwaar.

Voor deze groep zal het daarom vrijwel onmogelijk worden om juridische bijstand in te schakelen inzake financiële geschillen en andere aanverwante zaken.

Vanuit de dienstverlening van de FNV aan de leden en anderen verwijzen wij jaarlijks vele mensen door naar de Rechtswinkel (vanwege conflicten met huur, zorg, overheid, etc.). Deze doorverwijzing wordt zeer gewaardeerd.

Lokaal FNV Sociaal Beleid Drechtsteden verzoekt de gemeente daarom met klem hun standpunt om de subsidie te beëindigen te heroverwegen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.