Het festivalseizoen is begonnen

30 mei 2016
Het festivalseizoen is begonnen

DORDRECHT - Met de zomer in aantocht, kunnen we zeggen dat het festivalseizoen is begonnen. Volgende week kunt u al genieten van het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje, en in juli vindt het vrolijke Multi Color Festival plaats. De klassiekliefhebber kan zijn hart ophalen tijdens het Bachfestival in september. Al deze festivals zijn goed voor een dag vol muziek, lekker eten en veel live entertainment. Hier een aantal tips om ook echt volop te kunnen genieten van deze zomerse spektakels.

Voorbereiding festival

  • Van de meeste festivals in Dordrecht kunt u gratis genieten, maar sommige organisaties vragen ook een kleine toelage voor de entree. Vergeet niet tijdig tickets te kopen en deze mee te nemen op de dag zelf. Op de officiële websites van de verschillende festivals is te vinden waar toegangsbewijzen te bemachtigen zijn.
  • Veel festivals hanteren een betaalsysteem van consumptiebonnen/-muntjes. Deze zijn te koop bij verschillende loketten op het festivalterrein. Er is veelal de mogelijkheid om te betalen met de pin, maar er wordt geadviseerd om van te voren ook wat geld te pinnen. Zo komt u niet onverwachts voor verrassingen te staan en vermijdt u de lange rijen bij de plaatselijke pinautomaten.
  • Houd het weerbericht in de gaten om te weten welke kleding geschikt is om die dag te dragen. Let er op dat het ´s avonds erg af kan koelen, en dat een warmer kledingstuk dan erg fijn kan zijn. Kijk eens bij Peter Hahn voor een passende outfit voor elk moment van de festivaldag.
  • Bereid u voor op hitte. Doordat u de hele dag buiten bent op een festival kan het zonnetje verraderlijk zijn. Vaak lijkt de zon niet zo sterk, maar niets is minder waar. Van tevoren goed insmeren met zonnebrandcrème is daarom geen overbodige luxe. Drink daarnaast genoeg water om uitdroging te voorkomen.
  • Houd uw eigen veiligheid en dat van anderen in acht. De organisaties doen er alles aan om het evenement voorspoedig te laten verlopen zodat u er volop van kunt genieten. Houd uw omgeving in de gaten en geef hulpdiensten zoals de EHBO de ruimte om hun werk te doen wanneer nodig. Geniet samen van het festival!
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.