Jaap Mol veertig jaar actief in poffertjessalon Visser in Dordrecht

16 juni 2010

DORDRECHT - Een uniek jubileum in de Dordtse horeca: Jaap Mol (62) is veertig jaar het gezicht van poffertjessalon Visser. Dit record voor de Dordtse horeca wordt vandaag belicht in de Stem van Dordt.

Mol is er de Dordtenaar van de week. Journalist Piet de Meer zet hem zo in het zonnejte en schildert een sfeervol beeld van een unieke gelegenheid in een monumenteel pand anno 1657. Jaap Mol is er ook al tien keer (!) kampioen geworden van zijn eigen schaakclub. Hij kondigt aan nog vijf jaar door te willen gaan aan de Groenmarkt en dankt ook zijn vriendin Juliette voor haar inzet. Victor Deconinck – bekend van landelijke media – behoort tot zijn meest bekende gasten. Jaap Mol begon eerst als hulp in de poffertjessalon en kon uiteindelijk in 1975 samen met zijn compagnon Frans van der Leeden de zaak overnemen.

Voor Jaap Mol staat de zaak ook voor historie. In de Stem van vandaag wordt ook de naam genoemd van dichter Kees Klok en de vorig jaar overleden nestor vvan de Dordtse schilders Cees Schellenberg. Dichter Jan Eijkelboom, journalist Hans Berrevoets, fotograaf Rinie Boon behoren ook tot de vaste gasten in het sociaal trefpunt. Volgens schrijver Piet de Meer hoort Jaap Mol net zo bij de poffertjessalon als Ary Scheffer met zijn standbeeld bij het Scheffersplein.

 Meer over Jaap Mol, Visser en de schaakclub op www.tomsschaakboeken.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.