Dordt in Stoom trekt ook dit jaar weer veel bezoekers uit binnen- en buitenland

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Dordt in Stoom, het grote internationale driedaagse stoomevenement, dat om het jaar plaatsvindt in de Dordtse binnenstad en op andere delen van het Eiland van Dordrecht, was ook dit jaar weer een groot succes.

Gedurende het evenement waren ook dit jaar weer veel stoommachines (stoomschepen, stoomtreinen, stoomcarrousels, stoomwalsen, stoomtractoren en dergelijke) in actie te zien tegen het decor van de historische Dordtse binnenstad. De stoommachines waren afkomstig uit particuliere verzamelingen, stichtingen en musea uit binnen- en buitenland.

Dordt in Stoom wordt sinds 1985 ieder even jaar in mei gehouden. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot het grootste stoomevenement van Europa en claimt het meer dan 200.000 bezoekers.

Het evenement wordt georganiseerd door de stichting Dordt in Stoom met medewerking van een grote groep vrijwilligers en sponsors. De toegang tot het evenement is gratis. Voor reizen met de stoomtrein, tochten met stoomboten en bezoeken aan de modelbouwshow kon men kaartjes kopen.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.