Cultureel Food Festival 'Lepeltje Lepeltje' dekt de tafel voor eerste editie in Weizigtpark

31 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Cultureel Food Festival 'Lepeltje Lepeltje' dekt de tafel voor eerste editie in Weizigtpark

DORDRECHT - Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni wordt het Weizigtpark een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Cultureel food festival Lepeltje Lepeltje komt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni voor het eerst naar Dordrecht. Het Weizigtpark wordt een bourgondisch samenkomen voor jong en oud. Naast meer dan 20 mobiele keukens is er een uitgebreid muziek- en kinderprogramma en een markt. De toegang is helemaal gratis.

Op Lepeltje Lepeltje staan geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens uit het gehele land. Zo serveert Vietnamama heerlijk Vietnamees street food zoals spring rolls en garnalenloempia's. De lekkerste vis vind je bij de Zeelanders Zijpe Stijl; mosselen, scheermessen, kibbeling, noem maar op. Mr. Jerk serveert vanaf hun rokerige BBQ-barrels vlees gemarineerd in traditionele Jamaicaanse kruiden, scotch bonnet pepers en limoen. Het aanbod van de cateraars is zeer uiteenlopend en er is voor ieder wat wils.

Een bijzonder gerecht is de Lepeltje Lepeltje Burger, die is samengesteld door een prijsvraag op social media. Middels een oproep op Facebook kon men de lekkerste, gekste en sappigste suggesties doen. Een Mexicaanse burger kwam als winnaar uit de bus en wordt tijdens Lepeltje Lepeltje door The Beef Chief voor de hongerige bezoekers geserveerd.

Tijdens het hele weekend zorgen vele bands en DJ's voor fijne deuntjes. Op zaterdag host poppodium Bibelot het livepodium met de achtkoppige reggaeformatie General Jabbah, het funky poprock Matt Roso Quartet en de charmante folk/country singer-songwriter Jessy Yasmeen. De Dordtse brass band Brassociety gaat zorgen voor een lekker feestje.

Op zaterdag en zondag zijn er veel leuke activiteiten voor kinderen zoals interactief theater, kinderyoga, een heuse limonadefabriek en vele andere knutsel-, sport- en doe-activiteiten.

Meer dan 30 ondernemers presenteren hun ambachtelijke en creatieve producten op de markt. De marktkramers wisselen per dag en er is van alles te vinden op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd.

De organisatie is van mening dat iedereen moet genieten van lekker eten en drinken, maar tegelijkertijd wil Lepeltje Lepeltje bijdragen aan een duurzame wereld. Daarom heeft Lepeltje Lepeltje maatregelen genomen om het voor iedereen wat fijner te maken in de wereld. Zo biedt elke cateraar minstens één vegetarische maaltijd aan, zodat iedereen een ruime keuzevrijheid heeft. Op het festival zijn alle bordjes en bestek van biologisch afbreekbaar materiaal en drank wordt geschonken in hard plastic bekers.

Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig een half muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben enorm geholpen.

Lepeltje Lepeltje: van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni.

Openingstijden:
- Vrijdag: 12.00 – 00.00
- Zaterdag: 12.00 – 00.00
- Zondag: 12:00 – 22:00

Weizigtpark, Dordrecht (www.lepeltje-lepeltje.com)

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.