Het jarige Parkhuis maakt zich op voor Dordtse Avondvierdaagse

01 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Het jarige Parkhuis maakt zich op voor Dordtse Avondvierdaagse

DORDRECHT - Dit jaar bestaat het Parkhuis 45 jaar. Het hele jaar door worden diverse lustrumactiviteiten voor de bewoners georganiseerd. Momenteel treft het Parkhuis de laatste voorbereidingen voor de avondvierdaagse. Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni 2016 gaan meer dan 50 bewoners vier avonden lang op stap om te genieten van de buitenlucht. De Dordtse avondvierdaagse wordt georganiseerd door Wandelvereniging ‘Willen is Kunnen’.

Na een paar jaar niet mee te hebben gedaan, doet het Parkhuis weer mee. Het initiatief is ontstaan door de bewegingscoaches van het Parkhuis: 'Bewegen is een structureel onderdeel van de dagelijkse zorg. Bewegen geeft een positief effect op de gehele gezondheid, zowel fysiek als mentaal. En samen bewegen is niet alleen gezond, maar brengt ook plezier met zich mee.

De vierdaagse van Dordrecht is in de avonduren. Dit heeft als groot voordeel dat vrijwilligers en medewerkers in de gelegenheid zijn mee te helpen. Het is best een grote logistieke operatie. Iedere dag worden de bewoners met busjes gebracht naar de start en weer opgehaald bij de finish. Iedere bewoner heeft een eigen begeleider. Ook wordt voor iedere bewoner een rolstoel meegenomen.

Vrijdagavond 10 juni 2016 komen vanaf 20.00 uur de eerste deelnemers over de finish.

Dit wordt uiteraard feestelijk gevierd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.