Waterbus wederom in top 3 beste OV van Nederland

22 maart 2016
Waterbus wederom in top 3 beste OV van Nederland

DRECHTSTEDEN - Waterbus heeft, met een totaalscore van 8,3, ook in 2015 weer goed gescoord in de jaarlijkse landelijke OV-Klantenbarometer. Waterbus, dat de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden verzorgt, is gedeeld 2e geworden in de landelijke OV-Klantenbarometer 2015. Na een score van 8,0 in 2014 stijgt Waterbus in 2015 naar een 8,3 en is wat eindcijfer betreft hiermee landelijk gezien tevens de grootste stijger. Het landelijk gemiddelde ligt op een score van 7,5.

Trots
“In de eerste plaats wil ik de reizigers bedanken voor het vertrouwen. Daarnaast verdienen al onze medewerkers aan boord, in de technische dienst en op kantoor een grote pluim voor deze geweldige prestatie. Dit heeft onder meer geresulteerd in een 8,3 op het gebied van vriendelijkheid (t.o.v. een 7,8 in 2014).

Een andere positieve ontwikkeling is dat Waterbus, in opdracht van de provincie Zuid-Holland en de Drechtsteden, het afgelopen jaar is gestart met de nieuwe spits- en dal veerverbinding op de route Dordrecht-Rotterdam. Hierdoor wordt er doordeweeks in de spitsuren vaker gevaren naar Rotterdam met een extra schip. Tijdens de daluren, weekenden en vakanties vaart Waterbus dagelijks rechtstreeks van Dordrecht en Rotterdam naar Werelderfgoed Kinderdijk.

Daarnaast is het afgelopen jaar ook veel energie gestoken in de aankleding van de schepen en betere reisinformatie op de haltes. Dit is tevens te zien in de cijfers van het onderzoek, waarbij het gemak van het kopen of het laden van het vervoersbewijs een 8,4 scoort (t.o.v. een 8,2 in 2014) en het gebruiksgemak van de OV-chipkaart een 8,3 scoort (t.o.v. een 7,8 in 2014). Aankomend jaar wordt verder gewerkt aan de verbeterde communicatie met de reizigers via alle digitale kanalen en worden de bestemmingen nog beter vindbaar en bereikbaar”, aldus een trotse directeur Eric Schipper.

Aandeelhouders
Aandeelhouders Arriva Nederland en Koninklijke Doeksen zijn eveneens trots op de resultaten van Waterbus en benadrukken dat de resultaten van het onderzoek zeer serieus worden genomen. Rik Janssen, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland: “In een dichtbevolkte en waterrijke provincie als Zuid-Holland is het noodzakelijk dat vervoer over water een volwaardig alternatief is voor vervoer over wegen. De wensen en mogelijkheden veranderen voortdurend maar door gebruik te maken van innovaties willen we ervoor zorgen dat Zuid-Holland de best bereikbare provincie van Nederland wordt. Tevredenheid van reizigers staat hierbij centraal. Ik ben ervan overtuigd dat er de komende jaren nog veel nieuwe initiatieven zullen ontstaan. De provincie wil die in nauwe samenwerking met Waterbus verder initiëren en vormgeven.“

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.