Wielwijkparkfeest en Lepeltje Lepeltje trekken veel bezoekers

06 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Wielwijkparkfeest en Lepeltje Lepeltje trekken veel bezoekers

DORDRECHT -  Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni werd het Weizigtpark een bourgondisch samenkomen voor jong en oud georganiseerd. Cultureel food festival Lepeltje Lepeltje kwam van vrijdag 3 juni tot en met zondag 5 juni voor het eerst naar Dordrecht. Het Weizigtpark werd omgetoverd tot een bourgondisch feest voor jong en oud. Naast meer dan 20 mobiele keukens was er een uitgebreid muziek- en kinderprogramma en een grote markt.

Op Lepeltje Lepeltje stonden geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens uit het gehele land. Zo serveerde Vietnamama heerlijk Vietnamees street food zoals spring rolls en garnalenloempia's. De lekkerste vis vond je bij de Zeelanders Zijpe Stijl; mosselen, scheermessen, kibbeling, noem maar op. Mr. Jerk serveerde vanaf hun rokerige BBQ-barrels vlees gemarineerd in traditionele Jamaicaanse kruiden, scotch bonnet pepers en limoen. Het aanbod van de cateraars was zeer uiteenlopend en er was voor ieder wat wils.

Een bijzonder gerecht was de Lepeltje Lepeltje Burger, die was samengesteld na een prijsvraag op social media. Middels een oproep op Facebook kon men de lekkerste, gekste en sappigste suggesties doen. Een Mexicaanse burger kwam als winnaar uit de bus en werd tijdens Lepeltje Lepeltje door The Beef Chief voor de hongerigste bezoekers geserveerd.

Tijdens het hele weekend zorgdn vele bands en DJ's voor fijne deuntjes. Op zaterdag hostte poppodium Bibelot het livepodium met de achtkoppige reggaeformatie General Jabbah, het funky poprock Matt Roso Quartet en de charmante folk/country singer-songwriter Jessy Yasmeen. De Dordtse brass band Brassociety zorgde ook voor een lekker feestje.

Op zaterdag en zondag waren er ook veel leuke activiteiten voor kinderen zoals interactief theater, kinderyoga, een heuse limonadefabriek en vele andere knutsel-, sport- en doe-activiteiten.

Meer dan 30 ondernemers presenteerden hun ambachtelijke en creatieve producten op de markt. De marktkramers wisselden per dag en er was van alles te vinden op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd.

Foto's © Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.