PvdA Zuid Holland stelt vragen aan commissie Verkeer en Milieu over DuPont Chemours

28 april 2016
PvdA Zuid Holland stelt vragen aan commissie Verkeer en Milieu over DuPont Chemours

DORDRECHT - De PvdA Zuid-Holland heeft via het Algemeen Dagblad inspectierapporten uit 2010 en 2011, als mede een advies van de Veiligheidsregio uit 2011 toegestuurd gekregen. Hieruit blijkt dat DuPont (thans Chemours) niet voldeed aan de brandveiligheidsvoorschriften. De Veiligheidsregio toonde zich daarom en vanwege het feit dat de Dupont- / Chemours-fabriek slecht vanuit een richting kan worden bereikt huiverig met betrekking tot de vergunning voor de aanlanding van methanol en chloroform per boot.

Tijdens het interpellatiedebat over de PFOA-uitstoot bij DuPont / Chemours van woensdag 20 april, heeft de PvdA Zuid-Holland onder andere inzage gevraagd in de inspectierapporten. Deze zouden pas op zijn vroegst eind mei beschikbaar kunnen zijn. De PvdA wil naar aanleiding van de rapporten de gedeputeerde tijdens de commissievergadering Verkeer en Milieu van woensdag 11 mei de volgende vragen stellen:

1. Volgens een publicatie in het AD heeft GS verklaard dat ‘de brandveiligheid bij de fabrieken nu aan de norm’ voldoet. Kunt u deze bewering onderbouwen door middel van inspectierapporten van na 2011?

2. De vraag of het feit dat het Chemours-terrein slechts vanuit een richting benaderd kan worden bij calamiteiten als ‘veilig’ beschouwd kan worden wordt door de Veiligheidsregio een ‘gewetensvraag’ genoemd. Hoe zou u die vraag beantwoorden? Welke maatregelen heeft de Veiligheidsregio u aangeraden? Zijn er infrastructurele maatregelen denkbaar om het terrein uit meerdere richtingen te benaderen in geval van een calamiteit? Zo nee, wat heeft dit voor consequenties voor de brandbestrijdingsmaatregelen op het terrein zelf? Zo ja, welke maatregelen bent u en / of de gemeente Dordrecht van plan te treffen?

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.