Klanten Albert Heijn sparen voor op maat gemaakte kussens Onderwijsmuseum

09 juni 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Dhr. Tijs van Ruiten, directeur Nationaal Onderwijsmuseum mocht vandaag een cheque in ontvangst nemen van Arjan Kamp, Brigitte Beije, Martijn Heilker en Anne de Been, supermarktmanagers van de Albert Heijn vestigingen in de Drechtsteden. De klanten van Albert Heijn spaarden gezamenlijk een bedrag van € 1.945,- bij elkaar, bestemd voor de aankleding van de educatieve ruimte in het Onderwijsmuseum.

Tijs van Ruiten reageert enthousiast: “Het is zo mooi, iedere keer weer te merken dat de mensen in Dordrecht en omgeving blijvend De Holland en het Onderwijsmuseum in hun hart hebben gesloten. Met elke bijdrage van particulieren en een partner als Albert Heijn worden wij in staat gesteld De Holland en het museum steeds mooier en beter te maken.” Het Onderwijsmuseum bedankt alle spaarders voor hun bijdrage.

Over de actie en bestemming
In de afgelopen periode hebben klanten van de Albert Heijn filialen in de Drechtsteden meegedaan met de emballage actie voor het Onderwijsmuseum in Dordrecht. Zij doneerden hun statiegeld bon en spaarden mee voor op-maat- gemaakte kussens voor de educatieve ruimte van het museum. De educatieve ruimte is bedoeld om grote groepen te kunnen ontvangen en activiteiten voor kinderen bijvoorbeeld in de vakanties.

De houten banken die zich op dit moment in de ruimte bevinden zijn functioneel maar nog niet zo comfortabel. De cirkelvormige kussens die op maat gemaakt zullen worden met de opbrengst van deze actie passen in de vormentaal van de architectuur van het gebouw en worden mooi afgewerkt met een festonsteek. De kussens zijn prettig om op te zitten en een lust voor het oog.

Met de opbrengst van de actie kan het gewenste aantal kussens in productie genomen worden én is er nog geld over om de inrichting nog verder aan te kleden. Naar verwachting duurt het ongeveer een maand voordat de spaarders bij hun museumbezoek ook kunnen genieten van deze mooie aanwinst voor de educatieve ruimte van het Onderwijsmuseum.

Fotobijschriften:
Thymen Stolk Fotografie: van links naar rechts Anne de Been, Martijn Heilker, Tijs van Ruiten, Arjan Kamp en Brigitte Beije.
Bovenste foto van de Educatieve ruimte: fotografie Jan Tito

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.