Aanhouding na achtervolging gestolen auto

17 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Aanhouding na achtervolging gestolen auto

DORDRECHT - Politieagenten hielden donderdagmiddag 16 juni een 27-jarige Dordtenaar aan na een achtervolging door de binnenstad van Rotterdam. Daarbij losten agenten meerdere schoten. Niemand raakte gewond. De auto bleek gestolen.

Toen surveillerende agenten de automobilist om 16.00 uur wilden controleren op de Maasboulevard ging de bestuurder er direct vandoor. Op de Slaak wilden ze het voertuig tot stoppen dwingen, waarbij de verdachte wederom probeerde te ontkomen, dit maal achteruitrijdend. De agenten voelden zich genoodzaakt hun vuurwapen te trekken en losten enkele schoten. Hierop staakte de man zijn vluchtpoging en kon hij middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BGTV) worden aangehouden. De Dordtenaar is ingesloten voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in. De auto bleek gestolen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.