48 Uur wielrennen rond Nederland donderdag van start

21 juni 2016 door Hennie van der Zouw
48 Uur wielrennen rond Nederland donderdag van start

DORDRECHT - Komende week is het weer zover: dan fietsen bijna tweehonderd deelnemers heel Nederland rond tijdens de vijfde editie van Cycle for Hope. Zij leggen de 1200 kilometer in slechts 48 uur af, in teamestafette. Hiermee halen zij geld op voor Stichting De Hoop, die hulp biedt bijverslaving en psychische problemen. De estafette teams vertrekken op 23 juni uit Dordrecht en komen 25 juni over de finish tijdens de open dag van De Hoop.

Het Rondje Nederland van Cycle for Hope draagt als motto: jouw afzien is omzien naar anderen. Het afzien op de fiets staat symbool voor het proces dat cliënten van Stichting De Hoop doormaken in hun strijd voor een nieuw leven. Dat ervaren ook de deelnemers. Teamlid Rik Bakker: “De Hoop zet zich dagelijks in voor mensen die te kampen hebben met een strijd tegen verslaving, in welke vormdan ook. De ‘strijd' die ik op de fiets ga leveren is natuurlijk niks vergeleken met die van hen. Wij willen als team een krachtige prestatie neerzetten om deze mensen aan te moedigen en een zetje in de rug te geven.”

Finish op de ‘Dag van Hoop’
Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op zaterdag 25 juni vanaf 16:15 uur. De Cycle for Hope finish is de afsluiter van de open dag bij Stichting De Hoop (Provincialeweg 70).

Volg de fietsers live
Tijdens hun tocht is de voortgang van de teams live te volgen via www.cycleforhope.nl/live. Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Op 25 juni is ook de Toertocht, met afstanden van 40 tot 200 kilometer in omgeving Dordrecht.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.