Dromen laten uitkomen door te doen: 'Geen vakantiebaan maar een eigen bedrijf starten'

28 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Dromen laten uitkomen door te doen: 'Geen vakantiebaan maar een eigen bedrijf starten'

DRECHTSTEDEN - Op 12 juli start het project ZomerOndernemer voor de tweede keer en is bestemd voor jongeren uit de Drechtsteden/Alblasserwaard e.o. Het is een uniek project waarbij jongeren tussen de 15 en 22 jaar oud vanuit de opleidingen VMBO tot en met HBO kosteloos in zomervakantie trainingen en workshops krijgen om zo kennis te maken en ervaring op te doen met het ondernemerschap.

Deelname is ook mogelijk voor hen die geen studie volgen en zoekende zijn op de arbeidsmarkt. Voor deze groep is er een ruimere leeftijdsgrens mogelijk (tot ca. 27 jaar).

Deelnemers krijgen een intensieve coaching en begeleiding en maken in deze periode kennis met het ondernemerschap, belastingen, financiën, klanten werven en netwerken. Het project kent een Kick-off, terugkommiddagen bij ondernemers uit de regio en een Kick-out, waarop zij hun bedrijf, product kunnen presenteren aan ondernemers uit de regio, familie en vrienden.

Jongeren leren onder andere waar kansen liggen, hoe ze dromen kunnen omzetten in daden, hoe en waar ze klanten kunnen vinden en benaderen, hoe je een administratie opzet en wat de waarde is van netwerken. Veel jongeren hebben door dit project hun talenten ontdekt. Ongeveer 40 % van de landelijke deelnemers schrijft zich na het project met een bedrijfje in bij de Kamer van Koophandel.

In 2015 werd het project ZomerOndernemer voor het eerst aangeboden aan jongeren. Het project had als doel het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van het zelfstandig ondernemerschap in Nederland. In mei 2015 is de landelijke Stichting The New Entrepreneur tot winnaar uitgeroepen van de Nederlandse Award voor ondernemerschapbevordering. Zij ontving deze uit handen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. In november 2015 is de Stichting in Luxemburg uitgeroepen tot winnaar van de Europese Award.

Aan alle scholen in de regio is gevraagd om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan dit non-profit initiatief. Het hele project wordt intensief ondersteund door vele ondernemers in de regio, waarbij een aantal ondernemers ook na afloop een begeleidende rol zal blijven spelen indien dit door de deelnemer gewenst is. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door vele landelijke en regionale sponsoren.

Meer informatie via de website www.zomerondernemer.nl (regio Drechtsteden/Alblasserwaard) of via de regiocoördinator Martin Boevée (06 - 464 138 32 of zomerondernemerda@online.nl). Op de website vindt men ook de promotiefilm die is geproduceerd met medewerking van de ambassadeurs (deelnemers ZomerOndernemer 2015).

Inschrijven kan tot en met 9 juli via de website www.zomerondernemer.nl. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.