BVD-raadslid Marco Stam:'Je wilt allemaal het beste voor je stad'

29 juni 2016
BVD-raadslid Marco Stam:'Je wilt allemaal het beste voor je stad'

DORDRECHT - Er hebben zich al honderd mensen aangemeld voor de cursus 'Gemeenteraad, is dat wat voor mij?'. Met deze cursus wil de Dordtse gemeenteraad geïnteresseerden kennis laten maken met het werk van raadslid. Marco Stam, raadslid voor Beter voor Dordt, vindt dat je als raadslid een bepaalde gedrevenheid moet hebben. Hij vertelt erover samen met raadsgriffier Anneloes Wepster in de uitzending van Dordtse Koppen van deze week.

Volgens Anneloes Wepster is het doel van de cursus om Dordtse inwoners kennis te laten maken met de raad: "Wij merken dat veel Dordtenaren eigenlijk helemaal niet zo goed weten wat de raad doet en hoe het is om raadslid te zijn". De cursus bestaat uit drie avonden. Anneloes: "Iedereen mag meedoen. De eerste avond is er vooral veel informatie. De tweede avond verdelen we de cursisten in fracties en met elkaar gaan ze nadenken over een standpunt en hoe dat in het debat naar voren te brengen."

"Een goed raadslid moet open minded zijn en ideeën hebben, zich goed voorbereiden, goed kunnen vertellen en luisteren", vindt Marco Stam. "Je moet wel een bepaalde drive hebben, want het kost tijd om je voor te bereiden. Je bent Dordtenaar, je wilt allemaal het beste voor je stad. Je kunt van een afstandje blijven zeuren en klagen of je kunt proberen zelf iets te veranderen. De gemeenteraad is een heel mooi instrument om dat te bewerkstelligen."

Marco vindt de cursus een mooi initiatief: "Het is een goede manier om mensen wegwijs te maken in het werk van een raadslid. Natuurlijk, als je lid wordt van een partij en je gaat raadswerk doen, dan komt er nog wel wat meer bij kijken." Het is overigens de gemeente niet primair begonnen om nieuwe raadsleden te werven. Anneloes: "Maar het zou een leuke bijvangst zijn, als mensen zich bij een politieke partij gaan aansluiten en raadslid worden".

Er hebben zich inmiddels al honderd geïnteresseerden voor de cursus aangemeld. Dordtse Koppen-presentatrice Mignon Nusteling is één van hen. Wie samen met haar wil weten wat het werk als raadslid inhoudt, heeft nog tot 1 juli de tijd om zich aan te melden via raadsgriffie@dordrecht.nl.

De uitzending van Dordtse Koppen is hier terug te zien: https://youtu.be/v9lqJiia-lM of ga naar www.dordtsekoppen.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.