Nieuwe inrichting voor Hugo de Grootplein

29 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Nieuwe inrichting voor Hugo de Grootplein

DORDRECHT -  De gemeente past de rotonde Hugo de Grootplein aan. Dat is nodig om de doorstroming en de veiligheid van het verkeer te verbeteren.

De rotonde zelf en de rode fietsstrook rond de rotonde blijven hetzelfde. De gemeente past een aantal aansluitingen aan waardoor de fietspaden zo veel mogelijk vrij komen te liggen. Op diverse plaatsen komen extra verkeersdrempels.

Verkeerslichten
Vrijdagavond 24 juni om 19.00 geeft wethouder Rik van der Linden het startsein voor de werkzaamheden. Hij haalt een van de verkeerslichten weg bij de hoek Viottakade – Brouwersdijk. Vervolgens verwijdert de aannemer alle verkeerslichten bij de rotonde. Deze zijn met het nieuwe ontwerp niet meer nodig.

Planning
Maandag 27 juni start de aannemer met heet aanpassen van de aansluitingen op de rotonde. Dit gaat in fases. Vrijdag 22 juli moet het werk klaar zijn.

Hinder
De werkzaamheden veroorzaken hinder voor auto- en fietsverkeer. De aannemer werkt in fases waarbij telkens andere omleidingsroutes gelden. Op www.dordrecht.nl/hugodegrootplein vindt u informatie over de planning, omleidingsroutes en het nieuwe ontwerp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.