Gezocht: Verdachte overval supermarkt Hoekenessestraat

29 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Gezocht: Verdachte overval supermarkt Hoekenessestraat

DORDRECHT - Woensdag 9 december 2015 vind om even na acht uur 's morgens, net na openingstijd, een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Hoekenessestraat in Dordrecht. Een klant die een foto maakt van de verdachte krijgt het wapen op zich gericht en hoort hem de trekker overhalen. Het wapen vuurt echter niet af en niemand raakt gewond.

Heeft u een tip over deze zaak?
Laat het de politie weten via het tipformulier.

Omschrijving
Even na acht uur 's morgens komt de overvaller de supermarkt binnengelopen en loopt direct naar één van de kassa's. Hij roept tegen de medewerkster die achter de kassa zit, dat zij de kassalade open moet doen terwijl hij het vuurwapen op haarricht. De dader was in het donker gekleed en had op zijn hoofd een muts en droeg voor zijn gezicht een donkere sjaal.

Onder bedreiging van het vuurwapen doet de medewerkster van de supermarkt een gedeelte van de kassa-inhoud in een plastic tas die de dader van haar aanpakt. Ondertussen maakt een klant met haar mobiele telefoon een foto van de overvaller. Als de overvaller dit ziet, richt hij zijn wapen op haar en de aanwezigen horen een metaalachtige klik. Vermoedelijk heeft hij de trekker van het wapen overgehaald. Gelukkig vuurde het wapen niet af.

Als de overvaller de supermarkt wil verlaten, belemmert dezelfde klant hem de weg. Een korte worsteling ontstaat, maar de overvaller weet zich los te rukken. Terwijl hij de supermarkt uitloopt richt hij zijn vuurwapen de winkel in en haalt nog een paar keer de trekker van het vuurwapen over.  Buiten loopt hij weg in de richting van de Heysterbachstraat in Dordrecht.

Vragen:
Wie herkent de overvaller?
Wie heeft meer informatie over deze overval?

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.