Zieke vrijwilliger van GSC/ODS op vakantie dankzij Vriendenloterij

04 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Zieke vrijwilliger van GSC/ODS op vakantie dankzij Vriendenloterij

DORDRECHT -  De Dordtse Ingrid van Tol heeft van haar club GSC/ODS en de Vriendenloterij een bijzonder cadeau gekregen. Als dank voor vele jaren inzet als vrijwilligster van de voetbalclub mag ze een week met haar hele familie op vakantie.

Dit weekend verrasten haar clubgenoten haar met een cheque van 1500 euro, die door de Vriendenloterij beschikbaar werd gesteld. Van het geld is een volledig verzorgde vakantie geregeld op de Katjeskelder, in het Brabantse Oosterhout.

Roompot, eigenaar van het vakantiepark, doet ook nog een flinke duit in het zakje, zodat de familie straks acht dagen onbezorgd weg is. Met name dat onbezorgde is belangrijk, want de familie heeft juist heel veel zorgen om de gezondheid van moeder.

In 2012 kwam Ingrid van Tol met buikklachten bij de dokter. Drie dagen later hoorde de nu 44-jarige Dordtse, dat ze kanker had en er niets meer aan te doen was. Omdat ze nog zo jong was werd wel een chemokuur voorgesteld om de pijn te verlichten.

Wonderwel bleek de kuur veel méér te doen. Na een operatie werd de patiënt zelfs genezen verklaard. “Helaas kwam de kanker na 13 maanden weer terug. En na een nieuwe chemokuur en opnieuw dertien schone maanden zelfs voor een derde keer”, vertelt Ingrid.

Door de laatste behandeling was ze allergisch geworden voor de chemo en zag het er vorig jaar erg somber uit. Een alternatieve behandeling leek minstens zo erg als de kwaal. Maar opnieuw diende zich een welkome verrassing aan.

“In Rotterdam vertelden ze me over een nieuw soort immuuntherapie. Daarvoor moet ik eerst tabletten slikken en dan aan het infuus. Als het slaagt, wat we over vier maanden weten, voorspellen de dokters me dat ik weer jaren mee kan”, blikt Ingrid weer optimistisch vooruit.

“Misschien nog wel erger dan die ziekte is de ontwrichting van je gezin”, vertelt ze; “ik werd afgekeurd en mijn man Leo, die mijn mantelzorger werd, raakte ook zijn baan kwijt en dat heeft financieel flinke gevolgen. Leuke dingen doen is er niet meer bij”.

Juist dat laatste was ter ore gekomen van jeugdbestuurslid Ariëtte Hakkers. Zij stapte naar de sponsorcommissie: “Kan de club niks doen? Die vrouw stond altijd voor ons klaar en ik had al snel uitgevogeld, dat haar hartenwens helemaal niet zo veel geld kost”.

De Vriendenloterij honoreerde die wens met een cheque van 1500 euro. “Gewoon een lekkere vakantie met alle kinderen en hun aanhang en natuurlijk Dior, onze bordeaux-dog. Geweldig leek me dat…. En nu gaat het gebeuren”, zegt Ingrid nadat ze de cheque ontvangen heeft.

Bij GSC/ODS zijn ze blij en ook een beetje trots, zegt Thomas van Ewijk van de sponsorcommissie: “Want het is al de tweede keer dat de Vriendenloterij een verzoek van ons honoreert. Vorig jaar werd een lid, die na een brand alles kwijt werd, ook al geholpen”.

Bovenste foto: Overhandiging cheque, met v.l.n.r. jeugdbestuurslid Ariëtte Hakkers, Ingrid van Tol en Thomas van Ewijk van de sponsorcommissie van GSC/ODS
Foto 2  en 3: Ingrid van Tol met echtgenoot Leo, kinderen en hond Dior

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.