Opvallend veel Dordtenaren doen mee aan WK Lifesaving

05 juli 2016
Opvallend veel Dordtenaren doen mee aan WK Lifesaving

DORDRECHT - Van 1 tot en met 18 september vindt voor het eerst in Nederland het WK Lifesaving plaats. Opvallend veel Dordtenaren doen daar aan mee. Eén van hen is Charlotte van der Hoek. Samen met Robert Groot, coach van het Nederlandse juniorenteam, vertelde zij erover in de uitzending van Dordtse Koppen van dinsdagavond 5 juli 2016.

Volgens Charlotte is lifesaving reddingszwemmen in een wedstrijdvorm: "Ik vind het leuk, omdat geen enkel onderdeel hetzelfde is. Het is een soort meerkamp." Lifesaving bestaat uit ruim twintig onderdelen in het zwembad, op het strand en in de zee. Volgens coach Robert Groot maakt het Nederlandse team zeker kans bij het WK: "Vooral in het zwembad gaan wij de meeste punten binnenhalen, met name bij de estafettes".

Opvallend veel leden van het Nederlandse team komen uit Dordrecht. Charlotte denkt dat het komt door de zwemles bij de reddingsbrigade: "Na het diplomazwemmen wordt vaak gezegd: 'Ga eens bij de wedstrijdploeg kijken'." Coach Robert denkt dat ook de Dordtse sportboulevard ermee te maken heeft. "De sportboulevard maakt het mogelijk om veel uren in het water te maken en dat maakt het een stuk aantrekkelijker. Bij ons kunnen de sporters elke dag trainen en daardoor gaat het niveau omhoog."

Charlotte traint iedere dag: "Vijf, zes keer per week in het zwembad en twee keer buiten in de Merwelanden of in zee. Ja, het slokt alle tijd op", vertelt ze.

De uitzending van Dordtse Koppen is hier terug te zien: https://youtu.be/hytqY1JX9EE of ga naar www.dordtsekoppen.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.