Afschaffing en versoepeling van eigen bijdragen Wmo

05 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Afschaffing en versoepeling van eigen bijdragen Wmo

DORDRECHT - Inwoners van de Drechtsteden die via de Wmo gebruik maken van individuele begeleiding of dagbesteding, hoeven daar geen eigen bijdrage meer voor te betalen. Voor andere Wmo-voorzieningen, zoals huishoudelijke ondersteuning, hulpmiddelen of een scootmobiel, verandert de berekening van de eigen bijdrage. Hierdoor gaat de eigen bijdrage voor de meeste mensen met een Wmo-voorziening omlaag.

Brief
Klanten van de Sociale Dienst Drechtsteden die gebruik maken van een Wmo-voorziening, hebben hierover een brief gekregen. Zij krijgen van het CAK bericht hoe hoog de nieuwe eigen bijdrage wordt. Het CAK heeft enige tijd nodig om deze verandering te verwerken. Klanten krijgen na de zomer een nieuwe beschikking en eventueel een correctiefactuur. Het kan zijn dat de hoogte van de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen toch niet verandert. Dit hangt af van het inkomen en vermogen en of iemand gebruik maakt van meerdere Wmo-voorzieningen.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.