Bert Dobber lentekampioen 2016 bij De Klockelaer

06 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Bert Dobber lentekampioen 2016 bij De Klockelaer

DORDRECHT - Schaakgroep De Klockelaer beëindigde op donderdagmorgen 30 juni de voorjaarscompetitie. Bert Dobber bleek de sterkste in een van de vier seizoenscompetities, die door Schaakgroep De Klockelaer elk jaar worden gespeeld. Hij speelde elf van de twaalf ronden, won zeven partijen, speelde er drie remise en verloor alleen van Mark Hopman, die de tweede plaats opeiste. Bertus van Manen eindigde op de derde plaats.

Hoewel de spelers van Schaakgroep De Klockelaer allemaal in één grote groep spelen, zijn er ook prijzen voor de spelers, die het beste zijn in een B-groep. Daar legde Aart Harms beslag op de eerste plaats, gevolgd door de nestor van De Klockelaer Gerrit Mudde. Frans Mulder kreeg het brons omgehangen.

Schaakgroep De Klockelaer speelt vier seizoenscompetities per jaar, die elk ongeveer 10 à 12 speelrondes duren. Aan het eind van het jaar wordt dan de algemeen kampioen bekend en worden er vele prijzen uitgedeeld. Naast de vier seizoenscompetities is er ook ook ruimte voor enkele feestelijke bijeenkomsten, waarbij vaak een snelschaaktoernooi, een lezing, een demonstratie of een simultaan wordt gehouden.

Schaken bij De Klockelaer kan op elke donderdagmorgen in de Tak van Poortvlietstraat in Crabbehof en is voor spelers van alle niveaus. Huisschakers kunnen zo de eerste stappen in competitieverband zetten. Clubschakers krijgen de kans extra ervaring op te doen.

Iedere 'oudere jongere' (m/v) kan meedoen en wie weet, krijgen deelnemers zo ook zin om bij de Dordtse schaakclubs SC Dordrecht en De Willige Dame mee te gaan spelen. Wie gezellig en ontspannen in De Klockelaar wil komen schaken is van harte welkom om op de donderdagmorgen mee te doen. Met dat 'oudere' valt het overigens wel mee: er spelen zowel veertigers als negentigers mee in De Klockelaer. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: Ze schaken heel graag en dat is te merken aan de trouwe wekelijkse opkomst.

Informatie over schaken in De Klockelaer:
Tom van Bokhoven: Telefoon 078-6172891 en www.tomsschaakboeken.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.