De heer drs. P.C. de Schipper nieuw lid Raad van Toezicht Rivas Zorggroep

27 mei 2016
De heer drs. P.C. de Schipper nieuw lid Raad van Toezicht Rivas Zorggroep

DRECHTSTEDEN - De Raad van Toezicht van Rivas Zorggroep heeft een nieuw lid benoemd: de heer drs. P.C. de Schipper. Zijn benoeming is per 24 mei 2016 ingegaan. De raad bestaat daarmee uit vijf leden.

De heer De Schipper (45 jaar) is lid van de Raad van Bestuur van Emergis, een GGZ-instelling in Zeeland. Na zijn studie Geneeskunde heeft de heer De Schipper ruime (Europese) ervaring verworven in de medische wereld en de voedings- en revalidatiebranche.

Voordracht
De heer De Schipper is voorgedragen door de voordrachtscommissie. Deze bestaat uit leden van de Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, Ondernemingsraad en Centrale Cliëntenraad.

De Raad van Toezicht onderschrijft unaniem het oordeel van de voordrachtscommissie. De heer De Schipper voldoet aan het vastgestelde competentieprofiel. De raad is ervan overtuigd dat de heer De Schipper een waardevolle aanvulling kan zijn voor de Raad van Toezicht.

Raad van Toezicht
De raad ziet toe op de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep, staat de Raad van Bestuur met raad terzijde en keurt belangrijke bestuursbesluiten goed. De bevoegdheden van de raad hebben onder meer betrekking op het benoemen van de accountant en het goedkeuren van de begroting, het jaarverslag en belangrijke investeringen.

De Raad van Toezicht van Rivas Zorggroep bestaat in de nieuwe samenstelling uit vijf leden:
- de heer  M.J.W. Bontje (voorzitter)
- de heer mr. H.C. Naves (plaatsvervangend voorzitter)    
- mevrouw drs. L. van Breugel
- mevrouw G.J. Derksen
- de heer drs. P.C. de Schipper

Fotobijschrift: De heer De Schipper is benoemd tot lid Raad van Toezicht Rivas Zorggroep.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.