Karmelkring Elia oraniseert opnieuw busreis

08 juli 2016 door Paul Seesink
Karmelkring Elia oraniseert opnieuw busreis

DORDRECHT -  Na het succes van de busreis naar Boxmeer en St. Agatha in augustus 2015, heeft Stichting Karmelkring Elia Dordrecht ook voor dit jaar een bezinningsreis per bus gepland op 26 augustus 2016. Dit binnen het kader van het nieuwe Bezielingsaanbod 2016-2017 van de stichting.

Belangstellenden kunnen zich laten rondleiden door Oss en Megen in de voetsporen van Titus Brandsma. In Oss woonde en werkte Titus Brandsma een groot deel van zijn kloosterleven. Men gaat langs een aantal plekken in die plaats, die aan hem en zijn leven verbonden zijn. Foto’s vertellen het verhaal van zijn leven.
Vervolgens gaat het gezelschap naar het nabijgelegen stadje Megen. Ook wel ‘Assisi aan de Maas’ genoemd. Megen is lang een zelfstandig en katholiek graafschap in de Nederlanden geweest. Door deze ‘status aparte’ kon de katholieke bevolking ook na 1629 in alle vrijheid zijn godsdienst beleven. Op zon- en feestdagen trok het stadje honderden kerkgangers vanuit het aangrenzende Maasland van de Brabantse Meierij en het Gelderse Land van Maas en Waal. In dit graafschap onderhielden de Franciscanen de Latijnse school en later vanaf 1877 een klein seminarie.  Aan dit seminarie studeerde Titus Brandsma van 1892 tot 1898. Gelopen zal worden langs het gymnasium waar Titus studeerde en de reizigers zullen gastvrij worden ontvangen in het Franciscanerklooster en de kloostertuin. “De digitale Kringbrief van de stichting was nauwelijks op het Internet of de eerste aanmeldingen kwamen al binnen”, zei secretaris Paul Seesink. Het beloofd een echte karmelitaanse dag te worden in ontspannen sfeer, vol inspiratie en ontmoeting met geestverwanten.

Informatie is te vinden op www.karmelcentra.nl/dordrecht - tab ‘Programma’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.